Masca faciala cu aloe vera: o vei adora

Masca faciala cu aloe vera: o vei adora
Masca faciala cu aloe vera: o vei adora

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine?

Știai că planta Aloe Vera conține peste 200 de compuși activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi și 12 vitamine? Beneficiile asupra organismului ale plantei Aloe Vera sunt multiple mulțumită bogăției în nutrienți, acestea incluzând încetinirea îmbătrânirii celulelor, întărirea sistemului imunitar, susținerea digestiei, calmarea arsurilor și iritațiilor, ameliorarea sindromului de colon iritabil.

Aloe Vera este un bun calmant și analgezic, benefic pentru piele, par și unghii și adorat de domnișoare în cosmetica pentru capacitatea sa de hidratare, întrucât gelul de Aloe Vera penetrează până la al 7-lea nivel, de la piele până la os, antrenând substanțele active.

Masca faciala cu aloe vera: o vei adora
Masca faciala cu aloe vera: o vei adora[Sursa foto: PixaBay]

Planta Aloe Vera a fost denumită drept elixirul tinereții

De-a lungul timpului planta Aloe Vera a fost denumită drept elixirul tinereții și conține proprietăți remarcabile antiinfecțioase și antibacteriene, încetinind îmbătrânirea, planta fiind utilizată de mulți ani atât în medicina modernă, cât și în cosmetică.

Planta Aloe Vera își are originile în nordul Africii, este utilizată atât pentru uz intern, cât și extern, sub formă de gel din frunze prelucrat, capsule cu extract, creme, suc pentru consumul ca atare, produse cu extract pentru piele și păr.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Este o plantă care creşte în zone aride, însă care reţine cantități mari de apă în frunzele sale. Aloe Vera este o plantă cu tulpină scurtă, robustă, care poartă un buchet de frunze alungite, groase, cărnoase. Are tulpina de aproximativ 1 metru înălțime și la vârful acesteia creşte un buchet de flori de culoare galbenă sau roșie.

Aloe Vera este singura plantă care conține vitamina B12

Toate speciile sunt considerate plante medicinale, cu excepția unei specii cultivate ca plantă ornamentală, respectiv Aloe Arborescens. Componentul principal care se regăsește în frunzele de Aloe Vera este aloina, în proporție de 50%. Aceasta este o substanță greu solubilă în apă. Dintre plante, Aloe Vera este singura care conține vitamina B12.

În trecut, rășina de Aloe Vera era considerată un produs laxativ eficient.

Rășina de Aloe, în prezent, este tot mai puțin folosită, din cauza prezenţei unor derivați care ar dezvolta cancerul acolono-rectal, motiv pentru care produsele de aloe procesate de specialiști sunt mai indicate decât consumul brut al plantei.

Prețul produselor de Aloe Vera pornește de la 40 de lei și poate ajunge până la 200 de lei, în funcție de tipologia produslui achiziționat, respectiv suc, capsule cu extract, gel sau creme.

Dacă vrei să plantezi Aloe Vera, acest proces se poate realiza prin butași, separând astfel o parte din plantă de una existentă, ținând-o în apă până face rădăcini și plantând-o într-un ghiveci proaspăt. Ghiveciul trebuie să fie mai degrabă lat decât adânc, iar solul trebuie să fie fertil și bogat în nutrienți.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Masca faciala cu aloe vera: o vei adora
Masca faciala cu aloe vera: o vei adora[Sursa foto: PixaBay]

Masca faciala cu aloe vera

Prezentăm în cele ce urmează o rețetă de masca faciala cu Aloe Vera, pentru sănătatea și frumusețea tenului. Înainte de aplicarea măștii faciale, tenul trebuie pregătit în prealabil, respectiv curățat de impurități. Astfel, acesta poate fi spălat ușor cu un săpun bio special pentru faţă, după care se poate aplica un gomaj facial naturist realizat din mălai și miere, care curăţă porii în profunzime și îndepărtează pielea moartă de la suprafață.

După pregătirea în prealabil a tenului, se poate aplica o mască emolientă cu Aloe Vera și pudră de argilă, rezultatul fiind o piele sănătoasă, catifelată și hidratată în profunzime.

Citeste si: Uleiul de ricin: cum sa faci o masca faciala

Citeste si: Cum prepari acasă cea mai bună cremă de față



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies