La ce temperatură se coc sarmalele. Secretele sarmalelor perfecte, temperatura corectă de coacere pentru a obține sarmalele fragede și savuroase

La ce temperatură se coc sarmalele. Secretele sarmalelor perfecte, temperatura corectă de coacere pentru a obține sarmalele fragede și savuroase
La ce temperatură se coc sarmalele. Secretele sarmalelor perfecte, temperatura corectă de coacere pentru a obține sarmalele fragede și savuroase

Sarmalele se pot savura indiferent de moment. Însă știați care este temperatura potrivită pentru coacere?

Aflați din rândurile următoare, care este temperatura potrivită pentru ca sarmalele

se coacă. În plus, descoperit și o rețetă de sarmale fragede și savuroase, pe care o puteți prepara cu ușurință. 

 

La ce temperatură se coc sarmalele 

Atunci când vine vorba despre temperatura potrivită pentru ca sarmalele să se coacă, se pare că este vorba despre 170 °C, timp în care sarmalele se vor coace aproximativ 3 ore.

 

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețetă de sarmale fragede și savuroase 

Rețeta delicioasă de sarmale fragede și savuroase, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de sarmale fragede și savuroase este de 30 de minute 

Timp de preparare - 3 ore 

Timp total - 3 ore și 30 de minute 

Rețeta de sarmale fragede și savuroase este pentru 6 persoane 

Citește și: Cheesecake cu piersici, o combinație dulce, pufoasă și ușor cremoasă. Deliciu dulce și cremos cu aromele verii în fiecare mușcătură!

Ingrediente – sarmale fragede și savuroase 

  •  O varză murată sau/si foi de viță 
  • 1 kg și jumătate de carne de porc tocată 
  • 2 cepe mari 
  • 5 linguri de ulei 
  • 150 g de orez pentru sarmale, spălat în prealabil în 2-3 ape 
  • o linguriță de boia de ardei dulce 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • 250 g de afumătură, după preferințe 
  • câteva boabe de piper negru 
  • 2 frunze de dafin 
  • câteva crenguțe de cimbru verde sau uscat 
  • apă 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - sarmale fragede și savuroase 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să desfacem foile de la varză și, dacă este nevoie, să le punem la desărat în apă rece, apă care se va schimba de 2-a 3 ori. Imediat apoi, vom pregăti frunzele pentru sarmale, motiv pentru care vom îndepărta partea groasă, cea a cotorului cu un cuțit, iar frunzele de dimensiuni mai mici sau cele pe care nu le-am folosi de regulă le vom toca mărunt
    și le vom pune deoparte, pentru ca ulterior să le așezăm pe fundul tăvii. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune uleiul la încins. Odată încins, vom adăuga în tigaie ceapa pe care am tocat-o fin, în prealabil, pe care vom căli timp de câteva minute la foc mediu. Abia apoi vom adăuga și orezul spălat dublă pe care îl vom căli timp de alte câteva minute, iar la final vom adăuga și boiaua virgula moment în care vom amesteca ingredientele din tigaie și le vom mai lăsa încă puțin timp la călit. Imediat apoi, compoziția se va lăsa la răcit. 
  3. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de carne, motiv pentru care vom începe să o frământăm, alături de amestecul de ceapă, orez, boia, sare și ci piper. 
  4. Între timp, este nevoie să preîncălzim și cuptorul la 170 °C iar mai apoi să ne ocupăm de împachetarea sarmalelor. Așadar, vom începe să le împachetăm cu grijă, pentru ca ulterior să le așezăm în tava de cuptor, în care deja am adăugat stratul de varză tocată, menționată anterior, dar și feliile de afumătură aleasă. Afumătura se poate așeza și deasupra sarmalelor printre acestea, vom adăuga și boabele de piper, frunzele de dafin, dar și crenguțele de cimbru. 
  5. Turnam apa fierbinte în tavă virgula o acoperim cu un capac și o punem la cuptor timp de aproximativ 3 ore. In ultimele 20 de minute, vom îndepărta capacul de pe tavă și vom lăsa sarmalele să se mai rumenească puțin. 
  6. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, iar ulterior și sarmalele preparate, pe care le putem savura. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

Citește și: La ce temperatură se coace pizza. Dezvăluiri despre temperatura ideală de coacere pentru a obține o crustă crocantă și ingrediente perfect topite



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

La ce temperatură se coace pizza. Dezvăluiri despre temperatura ideală de coacere pentru a obține o crustă crocantă și ingrediente perfect topite

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies