Taratele de grau contin substante care ataca alimentele ajunse in stomac, inlesnind functia digestiva.
Consumate in cantitati cat mai mari, dar macinate, acestea va asigura un surplus de vitamine de care corpul uman are nevoie.
Bogatia substantelor active – vitamine (mai ales beta-caroten, B-uri, minerale, aminoacizi – inclusiv aminoacizi grasi esentiali si carbohidrati) – se recomanda in combaterea multor afectiuni, de la demineralizari, afectiuni endocrine, neuromusculare, cardiace, digestive, obezitate, convalescenta pana la rahitism si anemii severe.
Atentie, femei! Boala inflamatorie pelvina nu este o simpla "raceala la ovare"
Ajuta la scaderea colesterolului
Produsele din ovaz si taratele de ovaz trebuie incluse intr-o alimentatie echilibrata, deoarece s-au dovedit invingatoare in lupta cu colesterolul. Dupa un regim cu tarate de zece zile, nivelul colesterolului scade cu 13%.