Leacuri bătrânești pentru durerea de măsea. Secretele bunicii pentru calmarea durerii de măsea!

leacuri batranesti pentru durerea de masea
Leacuri bătrânești pentru durerea de măsea

Durerea de măsea este una dintre cele mai crunte dureri cu care ne putem confrunta. Aceasta poate avea multiple cauze, fie că este vorba de o infecție, o plombă sau alte probleme de la nivelul danturii. De multe ori, pastilele pot să nu fie suficiente, din cauza faptului că durerea este mult prea crâncenă.

De-a lungul timpului, leacurile bătrânești și-au demonstrat eficiența, în diverse afecțiuni. Nu doar că necesită lucruri foarte accesibile, dar te pot scăpa și de administrarea tratamentelor, în unele cazuri. Descoperă în rândurile de mai jos câteva leacuri bătrânești care pot fi foarte utile atunci când te confrunți cu dureri de măsea.

Clătiri cu apă sărată

Sarea are proprietăți miraculoase atunci când vine vorba de probleme medicale.

Este recomandat să folosești sare chiar și pe rănile deschise, pentru a se dezinfecta. De asemenea, sarea poate fi aliatul perfect împotriva durerilor crunte de măsea. În cazul în care te confrunți cu dureri insuportabile de dinți, poți face câteva clătiri cu apă sărată. Temperatura apei trebuie să fie una potrivită, pentru ca organismul să nu resimtă un șoc. Este recomandat să folosești sare de masă, cât mai grunjoasă, pentru acest tip de tratament bătrânesc.
Sarea are un efect calmant și antimicrobian. Cu toate acestea, este recomandat să nu folosești prea multă, deoarece este abrazivă și poate zgâria smalțul.

Comprese cu ceapă

remedii pentru durerea de masea
Remedii pentru durerea de măsea[Sursa foto: Freepik]

Compresele sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de dureri de dinți. Pe lângă cele cu gheață, compresele cu ceapă te vor ajuta să scapi de durerea teribilă de măsea. Ceapa are proprietăți foarte bune pentru întărirea danturii.

Pe lângă compresele pe care trebuie să le așezi timp de câteva minute pe zona dureroasă, te va ajuta și dacă mesteci câteva minute ceapă. De asemenea, și usturoiul este un remediu natural împotriva durerilor. Tot ce trebuie să faci este să cureți un cățel de usturoi și să îl presezi pe măseaua afectată. Zeama pe care o lasă usturoiul reprezintă un bun anestezic și acționează imediat pe zona dureroasă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ulei de cuișoare

durere de masea
Durerea de măsea[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 7 metode de îndepărtare a energiei negative din casă. Vei simți alt vibe în locuință

În general uleiurile sunt extrem de eficiente, mai ales când vine vorba de afecțiuni medicale.

Tot ce trebuie să faci pentru a ameliora durerea este să înmoi un tampon de vată în puțin ulei de cuișoare și să îl așezi pe zona dureroasă. Este necesar să stai câteva minute cu acest tampon, pentru ca uleiul să își facă efectul.

Comprese reci

ce sa faci cand te doare maseaua
Ce să faci când te doare măseaua[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Chimenul negru: cum îl consumi și ce beneficii are

Este bine cunoscut faptul că apa rece și gheața sunt foarte utile atât când vine vorba de dureri de dinți, cât și zgârieturi sau entorse. Dacă durerea de măsea a devenit deja insuportabilă, poți apela cu încredere la gheață. Este necesar să faci câteva pachețele cu gheață, din prosoape sau alte materiale textile și să le așezi pe măsea, până ce gheața se topește.

Durerea va dispărea pe moment, însă este nevoie să repeți procedura după câteva ore, pentru a ameliora și mai mult durerea. Un alt leac bătrânesc spune să aplici un săculeț de ceai în apă înghețată, iar mai apoi să pui săculețul pe zona dureroasă.

Infuzie de plante

Infuziile de plante reprezintă tratamente naturiste extrem de benefice pentru corpul nostru, și atunci când vine vorba e răceli, dar și de diverse afecțiuni și dureri. Una din metodele pe care o poți folosi este infuzia de oregano. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de ulei de oregano sau câteva crenguțe din această plantă, în apă clocotită. După 5 minute în care a fiert, soluția trebuie lăsată la răcit. Ulterior, este nevoie să faci câteva clătiri cu aceasta, pentru a scăpa de durerea neplăcută de măsea. De asemenea, ceaiul de mentă și cel negru pot ajuta în această problemă.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cele mai bune vitamine pentru femei. Cum recunoști carența și care sunt cele mai bune surse

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies