Leacuri bătrânești pentru somn

leacuri batranesti pentru somn
Leacuri bătrânești pentru somn

Există anumite zile în care somnul nu mai este la fel de odihnitor pe cât ne-am dori. Însă știați care sunt leacurile bătrânești la care puteți apela pentru ca somnul să revină la normal?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre leacurile bătrânești care vă pot ajuta să aveți un somn mai liniștit, pentru a vă putea odihni exact așa cum vă doriți. În plus, descoperiți și care sunt alternativele acestor leacuri, în cazul în care nu obișnuiți să le consumați pe cele enumerate mai sus.

 

Leacuri bătrânești pentru somn

Ceai de tei

Ceaiul de tei reprezintă unul dintre cele mai vechi leacuri bătrânești folosite în special atunci când vine vorba despre necesitatea de odihnă. Efectele pe care acest ceai le are, sunt atât unele sedative, cât și antidepresive. În afara faptului că are o aromă plăcută, cu doar o cană de ceai de tei, pe care o veți consuma înainte de culcare, aceasta vă va ajuta să vă bucurați de un somn liniștit.

Prin intermediul ceaiului de tei, se va combate și stresul, se vor alunga stările de agitație, dar și cele anxioase. În același timp, această băutură va calma sistemul nervos, inducând astfel, un somn odihnitor și profund.

Cu toate acestea, dacă suferiți de diverse alergii, boli de inimă, sunteți însărcinată sau alăptați, înainte de a consuma regulat ceai de tei, ar trebui să cereți sfatul medicului.

uleiuri esentiale care ajuta la somn

Citeste si: Leacuri bâtrânești pentru depresie. Cum poți trece peste episoadele depresive cu remedii naturale

Valerian ă

Valeriana face și ea parte din categoria celor mai populare leacuri bătrânești, utilizate pentru somn. Prin intermediul acestor remedii naturiste cu valeriană, se poate gestiona mai ușor și insomnia, dar și anxietatea.

Valeriana este planta care deține nenumărate proprietăți tranchilizante, fiind benefică pentru înlăturarea stărilor de agitație, de panică, ducând astfel către un somn mai rapid și mai bun.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Se consideră faptul că valeriana poate acționa asupra psihicului, exact cum o fac și medicamentele psihotrope. Cu toate acestea, în comparație cu medicamentele psihotrope, valeriana nu creează dependență și nu provoacă amețeală în momentul în care vă treziți.

Prin urmare, dacă vă confruntați cu tulburări de somn, puteți consuma câte o cană cu ceai de valeriană, seara, înainte de culcare. De asemenea, dacă preferați o altă variantă în afară de cea sub formă de ceai, valeriana se găsește și sub formă de supliment capsule, însă se administrează doar la recomandarea medicului. De precizat este și faptul că valeriana nu poate înlocui niciodată tratamentul medicamentos cu psihotrope, oferit de către un medic.

Ceai de sunătoare

Este cunoscut deja faptul că sunătoarea este o plantă renumită pentru efectele sale calmante, pe care le are, atât pentru sistemul digestiv, cât și pentru cel nervos. Cu doar o cană de  ceai de sunătoare, consumat înainte de culcare, organismul se va bucura de proprietățile antidepresive oferite de acest ceai, fiind și acesta unul dintre cele folosite leacuri bătrânești, atunci când vine vorba despre somn.

Ceaiul de sunătoare se poate consuma și dacă vă confruntați cu dureri de stomac, deoarece va susține buna funcționare a sistemului digestiv, hepatic și nervos. În plus, sunătoarea poate alunga stările depresive, poate ameliora tulburările cognitive și poate înlătura anxietatea și insomnia.

ceaiuri care ajuta la somn

Citeste si: Leacuri bătrânești pentru amigdale umflate

Lavandă

O altă variantă pentru a avea un somn liniștit, este reprezentată de consumarea ceaiului de lavandă. Cu doar o cană cu ceai de lavandă, se vor înlătura toate stările de neliniște, dar și insomnia. Acest lucru este posibil datorită faptului că lavanda are efecte calmate, combate stresul, alungă tensiunile nervoase, stările de agitație și depresia. În plus, consumul ceaiului de lavandă, va contribui și la reechilibrarea stării emoționale și psihice, inducând liniște interioară și somn.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lavanda se poate consuma sub formă de ceai, dar se poate găsi și sub formă de suplimente alimentare sau tinctură. Uleiul esențial de lavandă  este și el un remediu numai bun pentru a alunga insomnia. Cu doar câteva picături din acest ulei esențial, puse pe pernă sau într-un difuzor de arome, se poate crea o atmosferă perfectă care vă va oferi dorința de a dormi.

Baie relaxantă

Bineînțeles că baia relaxantă o puteți face indiferent de motiv, însă dacă suferiți de insomnie și vă doriți să utilizați baia relaxantă ca un remediu, o puteți face cu încredere. O  baie relaxantă  este întotdeauna binevenită. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți cada cu apă călduță și doar să vă scufundați în ea. Astfel, întregul organism se va relaxa, în special dacă o veți face înainte de culcare, deoarece poate face adevărate minuni pentru sistemul nervos. Pe lângă faptul că vă veți putea odihni mult mai bine, această baie relaxantă va ajuta și la combaterea stresului, a stărilor de neliniște, anxietate, te va calma, te va liniștești și te va ajuta să adormi mai repede.

În cazul în care observi că nu își face efectul așa cum ți-ai dori, poți apela și la adăugarea anumitor plante sau uleiuri esențiale care au efecte liniștitoare. Poți adaugă în apa din cadă, câteva picături de ulei esențial de lavandă, de bergamotă, de mușețel și multe astfel de uleiuri esențiale, după preferințe.

remedii naturiste pentru somn

Citeste si: Leacuri bătrânești pentru bătături



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Leacuri bătrânești pentru durerea în piept. Secretele bunicii pentru alinarea durerilor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies