Legea împotriva violenței a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Care sunt pedepsele?

Violență domestică
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea împotriva violenței domestice

După ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, pedepsele pentru persoanele care încalcă ordinul de protecție au fost mărite considerabil.

În cursul zilei de miercuri, 19 august 2020, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prevenirea și combaterea violenței domestice. Noul decret conține schimbări majore la nivelul pedepselor primite de persoanele care înfăptuiesc acte de violență domestică.

Citeste si: Parlamentul a votat dublarea alocațiilor! Câți bani vor primi copiii?

Potrivit noii legi promulgate de președintele Klaus Iohannis, persoanele care sunt victimele violenței domestice pot solicita și beneficia de asistență juridică, pentru a trece mai ușor peste evenimentele întâmplate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Alocațiile pentru elevi, motiv de scandal între Parlament și Guvern. Judecătorii vor stabili câți bani vor primi copiii

Combaterea Violenței domestice.
Ce prevede legea pentru combaterea violenței domestice.[Sursa foto: PixaBay]

Ce prevede noua lege promulgate de Președintele Klaus Iohannis?

Conform legii adoptate de Parlament și promulgată de președintele Româniai, Klaus Iohannis, persoanele care încalcă ordinul de protecție pot fi pedepsite începând cu ziua de ieri cu închisoare de la șase luni la cinci ani.

Până acum, varianta inițială a legii care reglementa pedepse pentru violența domestică prevedea pedeapse cu închisoare de la minimum o lună, până la maximum un an. „Asistenţa juridică a persoanei care solicită ordinul de protecţie este obligatorie”, relevă textul noului decret.

Citeste si: Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis! În următorii doi ani NU se mai pot face aceste lucruri



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Premierul Ludovic Orban: "Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu..."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies