Marcel Ciolacu, despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: "Nici nu trecea de Curtea Constituțională a României"

Certificatul verde la locul de muncă
Certificatul verde la locul de muncă

Prezentarea certificatului verde Covid la locul de muncă ar putea deveni opțional!

Decizie de ultima oră în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde la locul de muncă! Potrivit g4media.ro, proiectul prezentat de Alexandru Rafila a fost modificat în așa fel încât angajații să nu mai fie nevoiți să se prezinte la locul de muncă pe baza certificatului verde.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre introducerea certificatului verde la locul de muncă! Când va deveni obligatoriu

Certificatul verde la locul de muncă
Certificatul verde la locul de muncă[Sursa foto: PixaBay]

Marcel Ciolacu, despre certificatul verde la locul de muncă

Liderii coaliției de guvernare au avut o ședință la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis în urma căreia s-a decis eliminarea articolului care făcea referire la condiționarea accesului angajaților la locul de muncă. Ulterior, liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a confirmat acest lucru, menționând de asemenea că vechea formă a certificatului verde nu trecea nici de CCR.

„Eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) Pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru g4media.ro.  

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Raed Arafat, despre cei care au doar două doze de vaccin. Ar putea rămâne fără certificat verde! „Foarte posibil ca doza a treia să fie necesară”

Marcel Ciolacu, despre certificatul verde la locul de muncă
Marcel Ciolacu, despre certificatul verde la locul de muncă[Sursa foto: Captură KANAL D]

Alexandru Rafila, proiect pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat proiectul de lege în ceea ce privește introducerea certificatului verde la locul de muncă. Potrivit acestuia, Executivul ar fi avut în vedere introducerea certificatului digital Covid până la sfârșitul acestui an.

„În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeste si: Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun! Carantina și închiderea restaurantelor, printre restricțiile anunțate

De asemenea, în documentul respectiv era menționat faptul că certificatul verde Covid va fi obligatoriu la locul de muncă în momentul în care incidența se menține la 1,5 timp de 3 săptămâni consecutive. Cât despre voucherele privind testarea gratuită, proiectul prevedea ca statul să asigure 15 teste lunare, fiind acceptate teste PCR și antigen. 

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei.

Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1”, se arăta în document.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ministerul Educației, despre vacanța de iarnă 2021 - 2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun?

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Bill Gates, despre sfârșitul pandemiei de Covid-19: „Faza acută se va încheia”

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies