Limbă de vită în sos de roșii, rețeta Paulei Chirilă. Care este secretul pentru carnea fragedă. „Va face ca sosul să fie mult mai bun.”

Limbă de vită în sos de roșii, rețeta Paulei Chirilă. Care este secretul pentru carnea fragedă. „Va face ca sosul să fie mult mai bun.”
Limbă de vită în sos de roșii, rețeta Paulei Chirilă. Care este secretul pentru carnea fragedă. „Va face ca sosul să fie mult mai bun.”

Paula Chirilă a pregătit limbă de vită în sos de roșii și a dezvăluit secretul pe care îl are.

Paula Chirilă împarte mereu pe rețelele de socializare rețete pe care le pregătește pentru urmăritorii ei, iar de această dată a pregătit limbă de vită în sos de roșii și a dezvăluit toți pașii necesari pentru această rețetă care este foarte ușor de realizat.

Ingrediente:

  • 1.5 kg limbă vită
  • Măsline Kalamata
  • Sos roșii
  • Suc roșii
  • Ceapă
  • Sare
  • Usturoi
  • Foi de dafin
  • Vin alb sec

După ce este călită ceapa, se adaugă sosul de roșii, condimentele și măslinele, împreună cu usturoi și foile de dafin.  „Ce avem noi aici? Aveam limbă de vită! Mi-a fost atât de poftă de rețeta asta pe care nu am mai gătit-o de foarte multă vreme și să face atât de ușor. Am cumpărat niște limbă de vită pentru că am găsit și de acolo mi-a venit ideea, se poate folosi și limbă de porc.

Rețeta e atât de ușoară și atât de gustoasă, iar limba de vită sau de porc este printre cele mai fine cărnuri. Pentru mâncarea asta super gustoasă, rafinată și fină am cumpărat cam 1 kg și jumătate de limbă de vită pe care am fiert-o bine și am curățat-o de piele. Se curăță foarte ușor după ce fierbe. Măsline Kalamata, usturoi, dar o să folosim doar 2-3 căței de usturoi, sare, ceapă pe care o punem la călit, după care suc de roșii.
Și roșii tăiate cubulețe și dacă mai e nevoie mai pun și un pic de suc de roșii.  La cantitatea asta de limbă, de aproximativ 2 kg, prin cel puțin două cepe mărișoare. Ceapă am pus-o la călit, las puțin până se înmoaie și o sting cu puțină supă din care a fiert limba. După care adaug roșiile tăiate cubulețe. Ceapa s-a înmuiat și punem un pic de supă în care a fiert limba, pentru un plus de savoare.”
, a povestit Paula Chirilă.

Citește și: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Care este secretul Paulei Chirilă pentru frăgezirea cărnii

Citește și: Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă: „Miroase foarte bine, e super aromată. Doamne, cât e de bună!”

Citește și: Cine este Paula Chirilă. "Acum privesc în urmă, așa, cu îngăduință, dar atunci a fost o perioadă foarte grea!"

Citește și: Cum arată cel mai mare șarpe din România, balaurul dobrogean. Sunt exemplare care pot ajunge și la 2,5 metri- kanald.ro

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba- stirilekanald.ro

După ce întreaga compoziție a dat în clocot, la final sunt adăugate și feliuțele de limbă de vită, iar aceasta are și un secret pentru ca toată carnea să iasă fragedă și gustoasă și anume puțin vin alb sec  „Lăsăm să fiarbă bine ceapa, să se înmoaie bine, după care punem cubulețele de roșii și un pic de suc de roșii., după care o să adăugăm și usturoiul, pe care îl tai feliuțe, foaia de dafin, măsline și la final, limba, tăiată felii de 4-5 cm.

După ce am adăugat roșiile cubulețe, mai lăsăm pe foc până se înmoaie roșiile. Fac un pic mai mult sos pentru că întreaga cantitate de carne e mare. Pun sare după gust, foi de dafin și măslinele. Mie-mi place fără sâmburi pentru un plus de savoare. Las sosul să clocotească. Cred că este suficient. Alte gospodinele îngroașă cu o lingurița de făină, însă acesta este gustul meu. Am și un mic secret, de final, se adaugă puțin  vin alb, de preferat sec, iar asta va face ca sosul să fie mult mai bun. Amestec și încep să dau bucățele de carne și să le mai las să mai treacă un clocot, două. Limba este gata, aromele s-au amestecat între ele, măslinele, usturoiul, fin de tot, cărnița s-a pătruns foarte bine încă de la fiert, iar vinul a ajutat-o foarte mult. Poftă bună!”, a mai spus Paula Chirilă.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cine este Paula Chirilă. "Acum privesc în urmă, așa, cu îngăduință, dar atunci a fost o perioadă foarte grea!"

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Ucigașul Sabinei, femeia incendiată în valiză, a cerut să fie lăsat în libertate. Motivul ireal invocat de Giani Dinu

Ce a decis Emily Burghelea, la puțin timp după accidentul din Mauritius.

Cum arată și cu ce se ocupă copiii lui Michael Jackson, la 15 ani de la moartea megastarului. Imagini inedite

Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"


Cookies