Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă: „Miroase foarte bine, e super aromată. Doamne, cât e de bună!”

Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă: „Miroase foarte bine, e super aromată. Doamne, cât e de bună!”
Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă: „Miroase foarte bine, e super aromată. Doamne, cât e de bună!”

Află din rândurile următoare cum prepară Paula Chirilă rețeta sa de budincă de orez cu mere.

Paula Chirilă a gătit o rețetă delicioasă de budincă de orez cu mere și a împărtășit rezultatul cu urmăritorii săi din mediul online.

Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă

Citește și: Musacaua cu dovlecei, rețeta de familie a Paulei Chirilă, perfectă pentru cei care vor să evite cartofii. „I-am adăugat ceva pentru prima oară.”

Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă
Paula Chirilă [Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Nu se gătește înainte. E foarte important.” Rețeta simplă de lasagna, cu doar câteva ingrediente, a Paulei Chirilă

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Ingrediente:

  • o cană de orez;
  • două ouă;
  • 5-6 mere;
  • un litru de lapte;
  • zahăr;
  • scorțișoară;
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:

Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă
Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă[Sursa foto: Facebook]

Paula Chirilă a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

La fiert pun și 2 linguri de zahăr să fiarbă împreună cu orezul. Fierbem orezul până fierbe acesta foarte bine. Pun și un pic de esență de vanilie. Merele am să le curăț și am să le dau pe răzătoarea mare.

După ce fierbe orezul și se răcorește, am să separ ouăle și bat albușurile spumă și le incorporez în compoziția de orez. Fierbem la foc mic până vedem că orezul e fiert și începe să se îngroașe. Am curățat merele de coajă și în timp ce fierbe orezul, că trebuie să fiarbă foarte bine, mă apuc să le dau pe răzătoare. Orezul s-a răcit și merele le las să mai lase un pic de zeamă și apoi o să le storc.
Pun albușul, am pus și gălbenușurile și amestecăm cu grijă. Eu aplic o mișcare de sos în sus ca să rămână compoziția super pufoasă. A venit momentul să pregătesc și tava, pe care o ung cu un pic de unt și încep să pun în straturi orezul și merele pe care le storc. Între timp setez și cuptorul la 175 de grade. A venit timpul să montez prăjitura. Am să pun un strat de orez și apoi storc merele și mai pun un strat și apoi iar un strat deasupra.
Peste mere am să mai pun și scorțișoară. Punem și al doilea strat și o dau la cuptor la 175 de grade. O lăsăm acolo să se coacă. Budinca mea s-a răcorit, e numai bună de gustat. Miroase foarte bine, e super aromată. Doamne, cât e de bună
!”, a spus vedeta pe pagina sa de Facebook.

 



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Rețeta de plăcintă de dovlecei a Roxanei Blenche: „Doamne, sunt așa de bune aceste plăcinte! Trebuie neapărat să le încercați.”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies