Află din rândurile următoare cum prepară Paula Chirilă rețeta sa de budincă de orez cu mere.
Paula Chirilă a gătit o rețetă delicioasă de budincă de orez cu mere și a împărtășit rezultatul cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de budincă de orez cu mere a Paulei Chirilă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- o cană de orez;
- două ouă;
- 5-6 mere;
- un litru de lapte;
- zahăr;
- scorțișoară;
- esență de vanilie.
Mod de preparare:
Paula Chirilă a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ La fiert pun și 2 linguri de zahăr să fiarbă împreună cu orezul. Fierbem orezul până fierbe acesta foarte bine. Pun și un pic de esență de vanilie. Merele am să le curăț și am să le dau pe răzătoarea mare.
După ce fierbe orezul și se răcorește, am să separ ouăle și bat albușurile spumă și le incorporez în compoziția de orez. Fierbem la foc mic până vedem că orezul e fiert și începe să se îngroașe. Am curățat merele de coajă și în timp ce fierbe orezul, că trebuie să fiarbă foarte bine, mă apuc să le dau pe răzătoare. Orezul s-a răcit și merele le las să mai lase un pic de zeamă și apoi o să le storc.
Pun albușul, am pus și gălbenușurile și amestecăm cu grijă. Eu aplic o mișcare de sos în sus ca să rămână compoziția super pufoasă. A venit momentul să pregătesc și tava, pe care o ung cu un pic de unt și încep să pun în straturi orezul și merele pe care le storc. Între timp setez și cuptorul la 175 de grade. A venit timpul să montez prăjitura. Am să pun un strat de orez și apoi storc merele și mai pun un strat și apoi iar un strat deasupra.