„Luați-vă o foaie de hârtie și notați ingredientele!” Rețeta Gabrielei Cristea de prăjitură cu mere caramelizate. Prezentatoarea TV a făcut furori pe rețelele de socializare cu rețetele ei unice

„Luați-vă o foaie de hârtie și notați ingredientele!” Rețeta Gabrielei Cristea de prăjitură cu mere caramelizate. Prezentatoarea TV a făcut furori pe rețelele de socializare cu rețetele ei unice
„Luați-vă o foaie de hârtie și notați ingredientele!” Rețeta Gabrielei Cristea de prăjitură cu mere caramelizate. Prezentatoarea TV a făcut furori pe rețelele de socializare cu rețetele ei unice

Gabriela Cristea este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prezentatoare TV de la noi din țară. De-a lungul timpului s-a făcut remarcată pentru prezența ei pe micile ecrane, dar de curând, și-a dorit să împartă cu cei de acasă o altă pasiune de a ei.

Se pare că vedeta iubește să gătească și are rețete din ce în ce mai diverse. Cei de acasă o urmăresc cu drag, ba chiar mai mult, pregătesc pas cu pas preparatele prezentatoarei TV și sunt mai mult decât mulțumiți de rezultat.

Citește și: „Întotdeauna oamenii valoroși sunt în minoritate și mereu mediocritatea se unește.” Tudor Gheorghe a vorbit despre oamenii de valoare

Citește și: Cine este Silvia Chifiriuc. „Nu m-a deranjat că se spune că sunt vinovată de divorțul lui Petre”

Ingrediente

  • Mere
  • 50-60 de grame de unt
  • 200 de grame de zahăr
  • 5 ouă
  • 135 de grame făină

Rețeta Gabrielei Cristea de prăjitură cu mere caramelizate

Gabriela Cristea a oferit o rețetă detaliată pentru o prăjitură specială, subliniind importanța notării ingredientelor, deoarece nu este o prăjitură pe care să o faci intuitiv.

 „Luați-vă o foaie de hârtie și notați ingredientele pentru prăjitură, pentru că altfel n-o să le țineți minte, fiindcă nu e genul de prăjitură pe care s-o faci așa din ochi, cum ar fi o plăcintă, ci este o prăjitură la gramaj.

Așadar, astea sunt toate ingredientele de care avem nevoie și vă sfătuiesc ca înainte să vă apucați de prăjitură, să le scoateți și să vedeți dacă aveți tot ce vă trebuie. Avem merele. Tot la mere adăugăm 50- 60 de grame de unt, eu o să pun sărat pentru că mi-aș dori să iasă caramelul sărat. De asemenea, tot acolo o să avem nevoie de 200 de grame de zahăr, pe care să îl caramelizam.”,
a mărturisit Gabriela Cristea.

Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta prăjiturii sale speciale. Totul începe cu prepararea blatului, unde ingredientele principale includ 5 ouă, 125 de grame de făină și 125 de grame de zahăr, dar, pentru un plus de arome, adaugă esență de vanilie în locul zahărului vanilat, care lipsește din ingredientele sale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ea a detaliat procedura, începând prin a cântări 200 de grame de zahăr și caramelizându-le pe foc până obține o culoare frumoasă, roșiatică. Caramelul obținut este apoi folosit pentru a tapeta fundul și pereții unei cratițe, cu mare atenție pentru a evita arsurile.

Apoi, Gabriela Cristea pregătește merele pentru prăjitură, păstrând coaja și tăindu-le subțire. Ea le așază într-un strat foarte gros în cratița caramelizată, punând chiar două straturi de mere pentru un efect estetic.

Primul strat de mere este așezat mai jos pentru a crea un aspect frumos atunci când prăjitura este răsturnată.

„Trecem la blatul prăjiturii și acolo lucrurile devin mai complicate. Avem nevoie de 5 ouă, 125 de grame de făină, avem 125 de grame de zahăr si n-ar mai trebui un zahar vanilat, dar eu nu am și o sa pun niște esență de vanilie. Cântărim prima dată 200 de grame de zahăr și mergem la caramelizat pentru că o să facem caramelul.

Topim zahărul pe foc până capătă o culoare frumoasă, roșcată. După ce am caramelizat bine zahărul, începem să tapetăm fundul cratiței. Mare grijă să nu vă ardeți.  Am tapetat, pereții până sus, cât am putut de sus si o lăsăm deoparte. Să știți că el se va întări și va începe să crape zahărul. Ne apucăm de mere. La această prăjitură am lăsat merele cu coajă și le-am tăiat așa mici, subțiri, nici groase și o să le așez într-un strat foarte gros. Eu pun chiar două straturi de mere, așa ca sa începem să ornăm. Primul strat trebuie să fie mai jos așa, pentru ca atunci când răsturnăm prăjitura, sa arate frumos”, a mai spus Gabriela Cristea.

Vedeta a pregătit merele cu grijă, aranjându-le frumos în cratiță, apoi a adăugat feliile de unt sărat deasupra acestora. Ea a dorit să vadă cum acest detaliu va influența gustul prăjiturii, anticipând că untul sărat va adăuga un plus de savoare. Aproximativ 50-60 de grame de unt au fost folosite pentru a unge merele, care erau mari și pregătite pentru a fi coapte.

Merele au fost introduse în cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru a se coace.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În timp ce merele erau în cuptor, s-a trecut la prepararea pandișpanului. Au fost separate 5 albușuri de 5 gălbenușuri, apoi s-a adăugat un praf de sare în albușuri și s-au bătut până au devenit spumoase. În acest punct, vedeta a adăugat 125 de grame de zahăr și o picătură de esență de vanilie pentru a completa compoziția.

„Am aranjat merele cât am putut de bine si de frumos in cratiță. Este o prăjitura făcută in casa si acum iau felii de unt sărat și pun pe deasupra merelor. Vreau sa vad cum o sa iasă cu unt sărat, n-are ce sa fie rău. Aș vrea sa cred ca se sărează un pic caramelul, cam 50-60 de grame de unt. Mie mi-au intrat aproximativ 6 sau 7 mere pentru ca au fost foarte mari. Merele mele sunt gata să intre la cuptor si sa se coacă puțin. O sa le pun cu untul deasupra, pentru 30 de minute, la 180 de grade. Cât timp se coc merele noastre, ne apucăm să facem pandișpanul și separam albușurile de gălbenușuri, 5 albușuri si 5 gălbenușuri. Punem un praf de sare în albușuri si ne apucăm să le batem spuma. In momentul in care ele s-au albit adăugăm zahărul 125 g și un pic de esența de vanilie”, a mai adăugat vedeta.

Prezentatoarea TV a continuat prepararea prăjiturii, parfumând pandișpanul cu esență de vanilie. A subliniat importanța de a nu amesteca prea mult compoziția, pentru a păstra pufoșenia. Gălbenușurile au fost introduse în amestecul de albușuri, iar făina a fost cernută deasupra, amestecându-se doar suficient pentru a asigura încorporarea.

În timp ce compoziția pentru pandișpan era pregătită, merele s-au copt. În acel moment, a montat rapid pandișpanul deasupra acestora, nivelând bine prăjitura înainte de a o introduce la cuptor pentru încă 30 de minute.

În încheiere, prezentatoarea TV a menționat că prăjitura trebuie lăsată să se răcească complet și apoi pusă la frigider. Ulterior, ea va fi servită împreună cu înghețată sau frișcă bătută, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună”

„Parfumăm pandișpanul cu un pic de esență de vanilie. Din momentul ăsta nu trebuie să amestecăm foarte mult în compoziție pentru că se lasă compoziția. Acum încorporăm gălbenușul în albușuri. Cernem făina deasupra. Nu mai amestecați foarte mult, doar ca sa se încorporeze cât de cât, pentru că se va lăsa pandișpanul si vreau sa fie pufos. Merele s-au copt în timp ce eu am făcut pandișpanul. E momentul sa montăm prăjitura si sa o băgăm la cuptor. Montăm repede pandișpanul deasupra. Am nivelat bine prăjitura și o băgăm la cuptor pentru 30 de minute. După ce prăjitura s-a copt, trebuie sa scoatem prăjitura imediat din tavă, pentru că dacă nu, zahărul se va întări si practic o sa mâncam cu lingura din tavă. Asta e cea mai grea operațiune, pentru că iți trebuie un strop de îndemânare. Lăsăm prăjitura să se răcească bine și o punem la frigider, iar diseară o să o servim împreună cu un pic de înghețată, sau un pic de frișcă bătută, sau cum credeți voi că vă place mai mult si mai mult”, a încheiat prezentatoarea TV.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1723/20357308/1/captura-de-ecran-2023-10-22-095940.png



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

„Deci pui niște ulei în tava, apoi foaia de plăcintă! Acum iau foi și apoi pun umplutura!” Care este rețeta Gabrielei Cristea de plăcintă cu mere. Vedeta și-a bucurat toți fanii cu preparatele culinare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies