Machiaj pentru blonde, brunete și roșcate. Cum să evidențiezi trăsăturile și să obții un look sofisticat

Machiaj pentru blonde, brunete și roșcate
Machiaj pentru blonde, brunete și roșcate

Află din rândurile următoare cum să realizezi machiajul perfect în funcție de culoarea părului.

Atunci când vrem să realizăm un machiaj, trebuie să ținem cont de mai multe aspecte. Culoarea părului, a pielii, vestimentația, dar și evenimentul la carea participăm sunt factori esențiali care definesc direcția în care se îndreaptă machiajul nostru.

În cadrul unei emisiuni, Raluca Paraschiv, makeup artist, a vorbit despre cum trebuie să alegem machiajul în funcție de culoarea părului.

Descoperă în rândurile următoare cum trebuie să se machieze o blondă, o brunetă și o roșcată.  

Machiaj pentru blonde

Machiaj pentru blonde
Machiaj pentru blonde[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, persoanele cu părul blond, care au ochii albaștri, pentru a-și pune trăsăturile în evidență, trebuie să folosească nuanțe de maro, auriu sau roz.

Începeți cu o bază de machiaj pentru a uniformiza tonul pielii

Indiferent de culoarea părului, primul pas pe care trebuie să-l parcurgem în realizarea unui machiaj este aplicarea unei baze de machiaj.

Aceasta are ca rol uniformizarea tonului pielii, dar și oferă în același timp o mai bună rezistență a machiajului.

Folosiți un rimel maro sau negru pentru a evidenția genele

În funcție de evenimentul la care participăm, putem să folosim fie un rimel negru sau maro. Persoanele cu părul blond natural de obicei au genele mai deschise la culoare, iar rimelul maro le oferă un aspect natural, în timp ce rimelul negru le accentuează mai mult.

Specialistul în domeniu nu le recomandă persoanelor blonde cu ochi albaștri să folosească nuanțe de albastru deoarece astfel riscă să obțină un efect de machiaj șters, care nu le pune în evidență nicio trăsătură.

Alegeți un fard de obraz roz pal pentru a obține un look natural

Persoanele cu părul blond au de obicei pielea deschisă. Astfel, este recomandat să nu exagereze foarte mult cu machiajul feței și să opteze pentru nuanțe de roz pal pentru a obține un look natural.

Pentru buze, folosiți un ruj în nuanțe roz sau coral

Dacă ai buzele foarte subțiri, nu recomand să mergi pe culori foarte accentuate .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Astfel, în cadrul unui machiaj de zi putem să optăm cu ușurință pentru un roz în nuanțe de nude, iar dacă vrem să realizăm un machiaj de seară, nuanțele de roz sau coral sunt cea mai bună alegere.

Machiaj pentru brunete

Citește și: Cum să te machiezi în funcție de culoarea ochilor. Învață ce tipuri de machiaj ți se potrivesc cel mai bine

Machiaj pentru brunete
Machiaj pentru brunete[Sursa foto: freepik]

Femeile brunete au o paletă mai largă de unde pot să aleagă atunci când vine vorba de machiaj. Potrivit specialistului în domeniu, principala regulă de care trebuie să țină cont este să păstreze un echilibru între machiajul ochilor și machiajul feței.

Astfel, dacă vrem să optăm pentru un machiaj accentuat la nivelul ochilor, nu trebuie să folosim un ruj roșu sau foarte aprins. În cazul în care vrem să folosim roz roșu, este recomandat să optăm pentru un machiaj al ochilor natural.

Pentru a obține un look sofisticat, folosiți un eyeliner negru pentru a defini ochii

Liniile grafice ale eyelinerului sunt în trend și anul acesta.

Astfel, pentru a defini foarte bine conturul ochilor, puteți să folosiți un eyeliner negru.

Alegeți un fard de pleoape într-o nuanță de violet

Potrivit specialistului în domeniu, persoanelor brunete cu ochii căprui li se potrivesc cel mai mult nuanțele de violet atunci când vorbim despre machiajul ochilor.

Violetul întotdeauna o să scoată pigmentul ochiului în evidență .”, a spus specialistul în domeniu.  

Folosiți un fard de obraz în nuanțe de piersică sau maro pentru a evidenția trăsăturile feței

De obicei, brunetele au un pigment al pielii mai accentuat, astfel încât atunci când vorbim despre machiajul feței, avem nevoie de nuanțe de maro sau piersică pentru a evidenția trăsăturile.

Pentru buze, alegeți un ruj într-o nuanță de roșu închis sau nude elegant

În funcție de evenimentul la care participați și de machiajul ochilor, puteți să optați cu ușurință pentru un ruj roșu închis sau nude. De asemenea, nuanțele de vișiniu pe buze se potrivesc foarte bine persoanelor brunete.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Machiaj pentru roșcate

Citește și: Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

Machiaj pentru roșcate
Machiaj pentru roșcate[Sursa foto: freepik]

La persoanele roșcate, trebuie să ținem cont de culoarea părului și să mergem undeva cam în aceeași direcție .”, a spus specialistul în domeniu.  

Pentru a pune în evidență părul roșcat, folosiți un rimel maro sau negru

Persoanele cu părul roșcat pot la rândul lor să folosească un rimel maro sau negru, care să le pună în evidență ochii și să se potrivească foarte bine cu nuanța părului.

Alegeți un fard de obraz în nuanțe de roz piersică

Potrivit specialistului în domeniu, în cazul persoanelor roșcate, fața trebuie foarte puțin machiată. Astfel, este recomandat să folosească un fond de ten cu acoperire mică sau un BB cream, iar pentru obraji, pot opta pentru un fard de culoarea roz piersică.

Folosiți un ruj în nuanțe de roșu, corai sau piersică

Buzele nu trebuie să fie mai șterse decât părul .”, spune specialistul în domeniu. 

Astfel, roșcatele pot opta cu ușurință pentru un ruj roșu, iar dacă vor să realizeze un machiaj mai natural, pot merge pe nuanțe de corai sau piersică.

Pentru ochi, folosiți un fard de pleoape maro sau verde, pentru a scoate în evidență culoarea ochilor

Nuanțele de maro sau verde se potrivesc foarte bine cu nuanța părului. Astfel, persoanele roșcate pot să opteze pentru una dintre aceste nuanțe atunci când vine vorba de machiajul ochilor. În cazul în care aveți ochii căprui, folosiți nuanțe de verde, iar dacă aveți ochii verzi, folosiți nuanțe de maro, pentru a scoate în evidență culoarea ochilor.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum să aplici corect eyeliner-ul pentru un machiaj "ochi de pisică". Ce trucuri trebuie să folosești pentru un look perfect!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies