Machiaj pentru femei mature. Ghid inspirativ pentru a-ți îmbogăți rutina de îngrijire și înfrumusețare

machiaj pentru femei mature
Machiaj pentru femei mature

Machiajul poate înfrumuseța orice femeie în parte. Însă știați cum îl puteți face pentru o femeie matură?

Aflați în rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați atunci când vine vorba despre a face un machiaj potrivit pentru femeile mature

 

Curățarea și hidratarea fetei 

Primul pas pentru avea un machiaj potrivit este reprezentat de curățarea și hidratarea feței. Trebuie neapărat să utilizăm un demachiant, potrivit pentru pielea noastră, pe care îl vom aplica pe direct pe pielea uscată, îl vom masa, iar ulterior îl vom plăti cu puțină apă caldă, în cele din urmă pielea

noastră fiind mult mai moale. In momentul în care clătim demachiantul de pe tenul nostru, se recomandă să utilizăm o bucată de material din bumbac, trecută prin puțină apă caldă, pentru a ajuta ca demachiantul să fie îndepărtat complet.  

Imediat ce fața noastră a fost curățată corespunzător, vom utiliza și un ser pentru strălucire, care deține o soluție de corectare a nuanței tenului pe care o avem, în cazul în care este nevoie. 

Odată ce am aplicat pe fața noastră și un ser potrivit, putem folosi și o cremă iluminatoare pentru zona ochilor, astfel încât chiar dacă aveți cearcăne sau riduri, zona respectivă se va acoperi mai bine. În cele din urmă, pielea se va simți ca și cum ar avea o cremă hidratantă pe ea, nu ca și cum am aplicat un ser, dat fiind faptul că acesta este absorbit în piele și menține apa în interior, fiind de asemenea și hidratant.

Odată aplicat și serul, vom adăugați și o cremă hidratantă iluminatoare, pentru a adăuga o nuanță potrivită tenului, care se recomandă să fie aplicată în special în momentul în care tenul este gras, iar în cele din urmă aspectul tenului va fi unul finisat și sidefat. Nu uitați să adăugați buzelor un balsam sau o mască, chiar la începutul machiajului, astfel încât până în momentul în care vom ajunge la aplicarea rujului, buzele vor fi extrem de hidratate. 

Citește și: Pas cu pas către un ten perfect. Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten

Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani

Fond de ten și corector 

Următorul pas pentru un machiaj potrivit este reprezentat de aplicarea fondului de ten și a unui corector.

De menționat aici este faptul că, în cazul în care nu vă doriți să utilizați un fond de ten, puteți să folosiți și un nuanțator pentru față, unul potrivit pentru anti-îmbătrânire, având o nuanță potrivită pentru piele pe care o aveți. Acestea trebuie aplicat pe toată fața, și de asemenea poate să fie amestecat chiar și cu un fond de ten sau chiar cu un bronzer, cu o pensulă specială pentru fondul de ten, până când vom obține un aspect neted.
Nu uitați să aplicați acest nuanțator sau fond de ten și pe gât și sub gât, pentru că acolo există întotdeauna umbră, soarele neajungând prea bine în acea parte a feței. De asemenea, odată ce am terminat cu aplicarea nuanțatorului, vom aplica și puțin corector în zona cearcănelor, astfel încât încrețirea pielii din respectiva zonă să fie puțin mai ușoară, iar acesta poate să fie utilizat ulterior și ca iluminator, aplicat în zona bărbiei și a frunții. 

Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Bronzer 

Următorul pas pentru un machiaj potrivit este reprezentat de aplicarea bronzerului. Se recomandă ca bronzul să fie unul cremă, puțin mai întunecat în comparație cu nuanța tenului, pentru a aplica anumite umbre pe ten, însă nu astfel încât să o conturăm sau să o sculptăm. Bronzul se va aplica direct cu o pensulă specială. 

machiaj anti imbatranire
Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Blush 

Imediat după aplicarea bronzerului, a sosit și momentul în care trebuie să aplicăm blush. Și în cazul acestuia, se recomandă să se utilizeze un fard de obraz cremă, Pentru un aspect mult mai sănătos, aplicat fiind direct cu o perie sintetică, cât mai sus posibil aproape sub ochi pentru a ridica zona obrajilor și a avea un aspect tânăr și proaspăt. În cazul în care considerați că ați exagerat puțin cu nuanța aplicată, puteți să faceți mici retușuri cu pensula de fond de ten. 

Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Pudra translucidă 

Odată ce am terminat și cu aplicarea fardului de obraz, vom trece la aplicarea unei pudre translucide. Această pudră se folosește pentru a seta machiajul sub o formă invizibilă, însă nu astfel încât să diminuăm frumusețea restului machiaj. Prin urmare, aplicarea acestei pudre va lua puțin din strălucire acolo unde este necesar, însă nu va părea pielea uscată, ci va diminua porii, în special. Prin urmare, vom aplica un strat subțire de pudră translucidă pe obraji, dar și pe restul feței. 

Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Zona sprâncenelor 

Acum ne vom ocupa și de zona sprâncenelor. Prin urmare, tot ce trebuie să facem acum este să folosim o perie pentru sprâncene astfel încât să le dăm o formă, ulterior vom utiliza un creion de sprâncene pentru a umple golurile, acolo unde există, în cele din urmă forma să fie cât mai potrivită cu putință. În cele din urmă, dacă considerăm că este necesar, vom aplica și puțin gel pentru a fixa sprâncenele, însă nu pentru a le seta, ci mai degrabă pentru a le oferi puțină dimensiune. 

Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Fard de pleoape 

Pentru a aplica fardul potrivit, vom începe cu nuanța aleasă aplicată, din pliu chiar spre mijlocul apei, aceasta devenind astfel neteda. De menționat este faptul că vom începe întotdeauna cu o nuanță închisă din exterior, iar cu cât ne apropiem spre interiorul pleoapei vom adăuga nuanțe mai deschise. Cu toate acestea, nu uitați că înainte să aplicați fard pe pleoape, va fi necesar să aplicați un primer pentru fard, pentru ca în cele din urmă finisajul să fie unul foarte frumos. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

aplicaj machiaj intinerire
Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Zona genelor 

Trebuie să ne ocupăm acum și de gene, motiv pentru care vom începe prin a alege o nuanță potrivită pentru rimel, însă înainte de a adăuga rimelul, vom contura zona genelor cu un creion maro sau negru, în funcție de alegere, pentru a scoate în evidență ochii mult mai bine. Ulterior, vom lua o perie cu care vom trece peste genele noastre, iar ulterior vom aplica și rimel, pentru a face gene cât mai curate cu putință. 

Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Zona buzelor 

Ne vom ocupa și de buze, iar dat fiind faptul că deja sunt hidratate, datorită balsamului aplicat, acum vom începe prin a contura buzele cu un creion, nuanța aleasă fiind în funcție de preferințe, astfel încât buzele noastre să fie accentuate prin supra linia deasupra lor, cu excepția faptului că poate aveți deja buzele mai mari, și noi trebuie să a faceți acest pas. Ulterior vom aplica și rujul, iar dacă simțim nevoia putem aplica și un luciu tocmai confortabil cu buzele noastre. 

machiaj femei mature
Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Spray de fixare 

Bineînțeles că nu în ultimul rând trebuie să și fixăm întreg machiajul, aspect pe care îl vom face cu prin utilizarea unui spray de fixare hidratant, recomandat. Vom da cu spray pe întreaga față, însă nu cu o cantitate extrem de mare, iar în cele din urmă vom fixa întregul machiaj prin tapotare cu un burețel pentru un aspect final plăcut. 

machiaj intinerire
Machiaj pentru femei mature[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies