Pas cu pas către un ten perfect. Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten

Pas cu pas către un ten perfect. Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten
Pas cu pas către un ten perfect

Fondul de ten reprezintă unul dintre cele mai importante produse pentru machiaj. Însă știați cum să evitați greșelile aplicării acestuia?

Aflați din rândurile următoare cum puteți să evitați cele mai frecvente greșeli atunci când vine vorba despre utilizarea fondului de ten. 

6. Alegerea greșită a nuanței, tonului și subtonului  

Pas cu pas către un ten perfect[Sursa foto: freepik]

Pe locul 6 se află faptul că, alegem deseori nuanța greșită a fondului de ten, dar și tonul și subtonul acestuia. Tonul este intensitatea culorii, deschis, deschis mediu, mediu întunecat și așa mai departe, subtonul este culoarea ascunsă, calda sau rece.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre piele și când vine vorba de fond de ten, este mai mult decât cald și rece, pentru că pielea noastră ar putea fi măslinie caldă sau ar putea fi măslinie neutră, aurie caldă sau multe alte variații. 

Astfel, pentru a ne asigura că vom alege un fond de ten potrivit pentru pielea noastră, trebuie să urmărim câteva criterii. Trebuie să verificați de fiecare dată când căutați un fond de ten nou, așa că ar trebui să mergi într-un magazin și să îl încerci direct pe față, iar în momentul în

care o faci, ar trebui să porți și o bluză care să îți descopere gâtul, astfel încât nuanța tenului tău să se potrivească cu cea a gâtului, atunci când alegi fondul de ten. De asemenea, odată ce l-ai aplicat, încearcă să ieși afară, du-te acasă, vezi cum arată și apoi îl poți cumpăra.  

Citește și: De la pigmenți naturali la formule revoluționare. O călătorie în istoria fascinantă a rujului

greseli aplicare fond de ten
Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Machiajul perfect. Cele 11 produse esențiale pe care trebuie să le ai in trusa ta

5. Folosirea texturii greșite 

Pe locul 5 se află faptul că, folosim textura greșită a fondului de ten.

De exemplu, în momentul în care pielea este foarte subțire, un fond de ten cremă sau greu nu va arăta deloc bine pe piele, dat fiind faptul că pot exista riduri foarte fine mult mai ușor de observat. Astfel, cu cât pielea este mai subțire, atât și fondul de ten trebuie să fie mai subțire și mai lichid, cu o acoperire completă. De menționat este faptul că, exact atunci când culoarea este aleasă în mod greșit a fondului de ten, exact același lucru este valabil și atunci când vorbim despre o textură greșit aleasă, dat fiind faptul că, de exemplu, fondul
de ten mai subțire se întinde mai ușor și devine foarte subțire de asemenea, având o acoperire foarte ușoară, iar bineînțeles că este o diferență destul de mare în comparație cu cel mai cremos, care are o consistență mult mai mare și care se întinde diferit, dar totodată este și mult mai rezistent. Prin urmare, în cazul în care tenul este matur, pielea este subțire sau deseori grasă, nu ar trebui să utilizați un fond de ten cremă, cu o consistență mare și grea. 

cum sa eviti sa faci greseli in utilizarea fondului de ten
Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten[Sursa foto: freepik]

4. Nu lași îndeajuns de mult timp între aplicarea produselor pentru rutina de îngrijire și fondul de ten 

Pe locul 4 se află faptul că, nu lăsăm îndeajuns de mult timp odată ce am aplicat produsele pentru rutina de îngrijire, și aplicarea fondului de ten. Această greșeală este făcută deseori, fără să conștientizăm, dat fiind faptul că obișnuim să ne terminăm rutina de îngrijire a pielii, iar imediat să aplicăm și machiajul, începând automat cu aplicarea fondului de ten.

Se recomandă ca întotdeauna să lăsăm un moment, pentru ca pielea noastră să poată respira și să anihileze toate produsele pe care le-am aplicat în rutina de îngrijire, astfel încât, odată ce aplicăm fondul de ten, baza nu va mai fi alunecoasă și prea uleioasă, iar fondul de ten va dura mult mai mult pe tenul nostru. În caz contrar, bineînțeles că acesta va dura extrem de puțin, motiv pentru care ar trebui să-i acordăm măcar 5 sau 10 minute de odihnă. 

fond de ten aplicat gresit
Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten[Sursa foto: freepik]

3. Utilizarea unor pensule greșite 

Pe locul 3 se află faptul că, utilizăm pensulele greșite. De exemplu, peria plată este uimitoare doar să ia fondul de ten și să îl aplici literalmente pe piele, dar nu este o perie grozavă pe care să o folosești pentru a întinde fondul de ten pe fața, deoarece va lăsa întotdeauna niște dungi. Fondul de ten nu a fost întins bine, nu arată bine, iar acolo unde există mai puțin fond de ten, este ca și cum ai face loc factorilor externi sa pătrundă in ten. Cu alte cuvinte, atunci când aplici fondul de ten, încearcă să aplici un strat uniform în loc să folosești o perie plată, și apoi veniți cu o perie diferită, pentru a aplica fondul de ten, o perie mai densa, dar nu prea densa. Un alt instrument pe care îl putem folosi pentru a aplica fondul de ten mai bine este și beauty blender-ul, iar dacă vrei să-l folosești bine, trebuie să te asiguri că este umed, așa că pune-l sub apă, elimină tot excesul de apă și apoi începe să-l folosești pentru că este un burete, ceea ce înseamnă că îi place apa, deci când îl pui sub apa, își va dubla dimensiunea si apoi când aplici fondul de ten, va împinge fondul de ten pe piele, pentru ca daca îl folosești uscat, parca ar fi deshidratat. De asemenea, ori trebui să ne asigurăm că îl spălăm cu săpun solid, de fiecare dată înainte să-l folosim. 

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

machiaj perfect
Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten[Sursa foto: freepik]

2. Nu speli frecvent pensulele de machiaj 

Pe locul 2 se află faptul că, nu spălăm frecvent pensulele de machiaj. Pe lângă faptul că, dacă nu ne vom spăla instrumentele de machiaj în mod frecvent, acestea nu vor arăta bine, nici nu vor aplica produsele de machiaj așa cum trebuie. Astfel, acestea ar trebui să fie spălate la cel mult o săptămână, în special dacă sunt expuse la praf, dacă produsele deja s-au uscat în acestea, dar și dacă sunt utilizate frecvent. Acest lucru ține în principal de sănătate, dat fiind faptul că pensulele ne ating tenul de fiecare dată, motiv pentru care ar trebui să avem grijă de ele la fel cum avem grijă și de produsele noastre de machiaj. 

Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten[Sursa foto: freepik]

1. Cumpărarea unui fond de ten online, pe care nu l-ai mai folosit  

Pe locul unu se află faptul că, obișnuim să cumpărăm un fond de ten online, însă pe care nu l-am folosit. Acest aspect este considerat a fi o greșeală în special dat fiind faptul că respectivul fond de ten nu a mai fost încercat niciodată până în respectivul moment, motiv pentru care nu ai de unde să știi dacă se potrivește cu nuanța tenului tău sau nu, în comparație cu momentul în care mergi fizic într-un magazin și îl încerci, motiv pentru care există șanse chiar mici să nimerești fondul de ten, în cazul în care nu l-ai mai folosit până în momentul respectiv. De asemenea, un alt aspect de luat în seamă ține și de nuanța respectivului fond de ten pentru că acestea pot fi diferite de la un fond de ten la altul. 

Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

De la pigmenți naturali la formule revoluționare. O călătorie în istoria fascinantă a rujului

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies