„Mamă, asta e ultima mea zi, azi vin la tine. N-am aer!" Lidia Vadim, declarații cutremurătoare despre pierderea tatălui său, Corneliu Vadim Tudor

„Mamă, asta e ultima mea zi, azi vin la tine. N-am aer!
„Mamă, asta e ultima mea zi, azi vin la tine. N-am aer!" Lidia Vadim, declarații cutremurătoare despre pierderea tatălui său, Corneliu Vadim Tudor

Lidia Vadim a făcut mărturisiri dureroase despre ultimele momente ale tatălui său.

Au trecut opt ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, dar, chiar și așa, durerea este la fel de mare ca în prima zi. Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre cei mai apreciați politicieni din țară, cu apariții controversate uneori.

"Te rog, promite-mi că o să mergem la doctor.” Corneliu Vadim Tudor a refuzat de nenumărate ori să meargă la medic

Citește și: „Îmi luam rigle pe palmă pentru că eram fiica lui Vadim. Când a murit tata mi-am dat seama că eu nu știu să mă descurc singură. Ne-a supra protejat.” Lidia Vadim a făcut mărturisiri emoționante despre tatăl său

Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor[Sursa foto: Facebook]

Citește și: “Filmul în viața mea s-a rupt! Când m-am dus în curtea spitalului, toți oamenii îmi băgau calmante pe gât. Și la câțiva metri erau tone de presă.” Lidia Vadim, despre pierderea tatălui ei

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În cadrul emisiunii În Oglindă, moderată de Mihai Ghiță, Lidia Vadim a povestit, în urmă cu câteva luni, cum au fost ultimele zile ale tatălui său și cum nu și-a lăsat munca până în ultimul moment. Deși se simțea rău, a refuzat să meargă la timp la spital.

„Tata a murit luni, pe 14 septembrie. Joi am mers la "Tricolorul", să-și facă ziarul și când s-a întors noaptea acasă a mâncat și i s-a făcut rău.

Mama i-a zis: "Uite, ar trebui să mergem la spital". Avea dureri în piept, nu se simțea bine. Mama spune că probabil atunci ar fi făcut un preinfarct. Și a refuzat să meargă. Și-a revenit. A doua zi, vineri, a dus-o cum a dus-o, tot așa, a mers la birou, sâmbătă a mers la un spectacol la Corul Armatei Roșii și la prânz avea biroul permanent al partidului. Ne-a sunat cineva și ne-a spus că arată rău la față.
A zis: "Nu arată bine, nu are o culoare bună la față, ce-i cu domnul președinte?". Noi, văzându-l non-stop, nu ne-am dat seama, când vezi un om tot timpul parcă nu îți dai seama că ar fi ceva schimbat, dar, într-adevăr, știam că nu se simte bine, i-am zis să nu meargă. Și a zis: "Nu, nu, nu! Cum să îi las eu pe ăia să își facă de cap acolo? Eu mă duc!".
Și nu am știut ce să zicem. Seara s-a dus la concert și duminică a stat în casă, toată ziua. În noaptea de duminică, spre luni, a scris "Săptămâna pe scurt", rubrica lui celebră din "România Mare". Și la 6 dimineața urma, l-am făcut să-mi promită că merge la doctor. I-am zis: "Te rog, promite-mi că o să mergem la doctor, nu trebuie să afle nimeni, ai cardiologul tău, dacă vrei mergi cu mine, spune că mergi pentru mine".
Și mama s-a chinuit cu el, să-i promită.
Și a zis: "Bine, mergem, dar nu luni, pentru că muncesc mult lunea. Mergem marți(...).”, a povestit Lidia Vadim.

În momentul în care nu a mai putut să controleze singur stările, Corneliu Vadim Tudor a cerut să fie dus la spital. “S-a trezit la șase dimineața, m-a trezit mama și mi-a zis: "Trezește-te, tata vrea să meargă la doctor!".

Și am zis: "Wow, în sfârșit vrea să meargă, dar de ce la ora asta?". Când m-am dus la el în cameră, el era la geam, cu geamul larg deschis, nu putea să respire. M-a pus să-l cobor treptele de la etaj în sufragerie, sunase Smurdul, să vină să îl ia, că nu mai poate să mai respire: "N-am aer, o să mor". L-am coborât pe brațe, eu singură, l-am lăsat pe fotoliu și am zis: "Mă duc repede să mă îmbrac". Venise șoferul să o ducă pe sora mea la școală. Când l-am văzut în starea asta am zis: "Numai, plecăm să te ducem noi la spital, pe cine ai sunat de nu mai vine odată?". A zis: "Am sunat la Smurd și va veni". Am zis: "Nu există, trage mașina în fața porții și plecăm la spital". În momentul în care l-am luat tot pe brațe și l-am dus la mașină s-a pus în ușa de la intrare și a zis: "Mamă, asta e ultima mea zi, azi vin la tine.", a mai povestit Lidia Vadim.

Lidia Vadim a sperat la o minune până în ultimul moment

Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Corneliu Vadim Tudor și-a pierdut viața după ce a făcut 22 de stopuri cardiace și ajunsese ca o legumă. În momentul în care inevitabilul s-a produs, lumea Lidiei parcă s-a sfârșit. Aceasta nu a conștientizat moartea tatălui său până după cele 40 de zile, deja mergea zilnic la mormânt și aprindea lumânări. „Când am ajuns la colțul străzii a venit și Smurdul. Bine că nu l-am urcat în Salvare, că nu mai apucam să ajungem cu el la spital. Tot drumul stăteam în spatele lui, era pornit aerul condiționat, toate geamurile deschise: "Nu pot să respir, mor, mor, eu astăzi mă duc". Știu că i-am scris verișoarei mele și nu m-a crezut. Când am ajuns cu el la spital l-au așezat pe un scaun cu rotile și l-au dus în camera de resuscitări și ultima dată când l-am văzut mișcându-se a fost când l-au ridicat în fund, să-i rupă tricoul. L-am văzut picând pe pat. Am stat acolo la Urgențe, au venit toți doctorii din lume, nu am văzut niciodată atâția doctori pentru un om. Când l-au scos era intubat, doctorul ne-a zis: "Nu trebuie să îl vedeți așa, o să-l ducem sus, o să fie bine, o să-l ducem într-un salon". Dar eu l-am văzut că e intubat și știam ce înseamnă asta. Și ne-am dus, am stat la Terapie Intensivă până la prânz, mama i-a chemat toți frații, să vină să-l vadă. Ne-au lăsat să intrăm la el și ne-am dat seama că nu-i ok, ne-au spus că a făcut 22 de stopuri cardiace, că a intrat în moarte cerebrală. Și au zis: "Dacă va supraviețui, va rămâne o legumă". Nici nu mă gândeam, parcă trăiam un film. Am stat acolo până la șase seara până mătuși-mea și vară-mea au zis să mergem să facem niște sandvișuri.

Puteam să intrăm, îi făceam masaj la mâini, la picioare, doctorii ne explicau că se face tot ce se poate pentru el. La 18:25 doctorul a intrat în sala care eram și ne-a zis: "Ne pare rău, dar nu am mai putut face nimic". Din momentul ăla, filmul în viața mea s-a rupt. Mama știu că a intrat la el, eu nu mai eram acolo mintal. Dar știu că am sunat-o pe sora mea: "Jeni, uite, trebuie să îți spun ceva". Și mi-a zis: "Să nu-mi spui că a murit". După aia m-am dus în curtea spitalului, unde toți oamenii mi-au băgat calmante pe gât, eram ieșită de sub control total, nu știam ce se întâmplă cu mine. Afară, la câțiva metri de mine, erau tone de ziariști, eu nu știam ce să le spun. Nu conștientizam ce s-a întâmplat. Tot ce a urmat după a fost ca un film în care eu am jucat, dar pe care eu nu l-am trăit.”, a mai spus Lidia Vadim pentru sursa menționată anterior.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Eram foarte harnică și îmi plăcea să gătesc! Soră-mea, Lidia, ei îi plăcea să muncească în grădină, să facă chestii din astea pe afară și eu preferam să stau în casă să gătesc.” Cum arăta Dana Roba în copilărie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies