Pentru un preparat care să şi arate bine , trebuie să ai grijă să respecţi timpul de fierbere al gutuilor. Dacă le fierbi prea mult sau la amesteci prea des în timpul fierberii acestea se vor terciu.
· Timp de preparare: 25 minute;
· Timp de fierbere: 35 min;
· Timp total: 50 min;
· Dificultate: medie;
· Ustensile: cratiţă cu diamentru 18-20 cm şi capac, tigaie cu capac, crăticioara mică pentru caramelizat zahărul, fund de lemn, un castron mare, un cuţit, spatulă de lemn.
Şi acum să ne apucăm de pregătit mâncarea de gutui!
Începem cu pregătitul pieptului de pui. Spală-l bine, zvântă-l cu un prospop de hârtie şi taie-l în fâşii groase de 1 cm şi lungi de 2-3 cm. Într-o tigaie pune 3 linguri de ulei, las-o 1 minut la încins la foc mic spre mediu, apoi pune puiul tăiat bucăţele şi căleşte-l la foc mic cam 5 minute până se coagulează (devine albicios la suprafaţă). Amestecă constant cu o spatulă de lemn pentru a nu se lipi.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>