Cum se prepară mâncarea de prune uscate. Toate gospodinele o adoră atunci când țin post
Există doar câteva bunătăți pe care gospodinele le pot prepara în timpul postului, iar una dintre ele este mâncarea de prune uscate.
Nu doar că este savuroasă și dulce datorită prunelor, dar ține și de foame având în vedere că orezul este un ingredient cheie pentru realizarea acestui fel de mâncare de post.
Știm deja că atunci când vrem să ținem post sunt foarte puține variante culinare din care putem alege.
Citeste si: Prăjitura de post cu nucă şi gem! Cum preparăm un super desert
Una din ele este mâncarea de prune uscate, o rețetă ce poate fi adaptată și pentru momentele în care ținem post.
De fapt, acest fel de mâncare se gătește cu carne, dar pentru cine ține post, carnea se înlocuiește cu orezul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente pentru mâncarea de prune uscate cu orez
Pentru mâncarea de prune uscate, se va alege un orez cu bob mare ca pentru risotto. Aproximativ 150 de grame de orez la 450 de ml de supă de pui. Se va adăuga și unt sau ulei și o ceapă roșie, 150 de grame, dar și o lingură de ulei de măsline.
Pentru a avea o aromă deosebită, această mâncare va fi stropită cu vin alb, 100 de ml de preferat.Să nu uităm de ingredientul princial, prunele! 125 de grame de prune uscate vor fi de ajuns pentru a ieși o mâncare delicioasă și sățioasă.
Citeste si: Cum scapi de celulită? Iată lista de alimente de care trebuie să te ferești!
Cum se prepară mâncarea de prune uscate
De preferat, atunci când gătim orice preparat, ar trebui să cântărim ingredientele. Nu doar că ne va ieși totul ca la carte, dar vom primi și laude din partea celor care ne vor gusta mâncarea.
Un alt aspect de care să ținem cont atunci când începem să gătim mâncare de prune uscate cu orez, ar fi să ținem prunele la înmuiat o noapte, în cazul în care sunt foarte uscate.
Într-o cratiță vom pune la călit ceapa roșie cu un strop de sare, peste care vom adăuga untul, dar și uleiul de măsline.
După ceapa a devenit sticloasă, adăugăm orezul peste care turnăm vinul alb. Așteptăm să se evapore aburii de alcool, timp în care amestecăm în orez.
Supa de pui o putem prepara în 30 de minute înainte de a ne apuca de mâncarea de prune uscate.
O adăugăm treptate peste orez, dar doar dacă este fierbinte și îi dăm gust cu sare și piper măcinat.După ce toată supa de pui a fost adăugată, vom pune și prunele uscate tăiate pe jumătate. Continuăm să amestecăm aproximativ 25 de minute, depinde de orez și de indicațiile de pe pachet.
Mâncarea de prune uscare cu orez se servește caldă, deoarece după ce se răcește devine mai seacă.
Poftă bună!