Persoanele care consumă în mod obişnuit alimente cu o cantitate scăzută de nutrienţi au un risc mai mare de apariţie a cancerului, spune un studiu foarte complex, recent. Autorii afirmă că mai multe ţări ar trebui să impună acum etichetarea produselor alimentare care să specifice clar valoarea nutritivă.
Lipsa de nutrienţi din alimente cauza mai multor tipuri de cancere
Un set de constatări îngrijorătoare care leagă un risc crescut de cancer cu consumul de alimente care au o calitate nutriţională scăzută pot oferi dovezi suficiente pentru factorii de decizie politică pentru a impune o utilizare mai largă a profilului nutrienţilor în etichetarea produselor alimentare.
Un nou studiu a fost realizat de către Mélanie Deschasaux, la Institutul Naţional Francez pentru Sănătate şi Cercetare Medicală din Paris, în colaborare cu specialişti din numeroase alte instituţii de cercetare.
Oamenii de ştiinţă au analizat datele colectate de la 471.495 de participanţi din Investigarea Europeana Prospectivă în Cancer şi Nutriţie.
Perioada mediană de urmărire a fost de 15,3 ani, iar voluntarii au oferit informaţii despre obiceiurile lor alimentare, precum şi alte informaţii medicale relevante, inclusiv istoricul cancerului.
Dintre toti participanţii, 49,794 au fost diagnosticaţi cu cancer, dintre care 12.063 au avut cancer de sân, 6.745
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>