Salariile femeilor din România care lucrează la stat vor scădea! Cum se plafonează sporurile

Salariile femeilor din România care lucrează la stat vor scădea! Cum se plafonează sporurile
Salariile femeilor din România care lucrează la stat vor scădea! Cum se plafonează sporurile

În ciuda faptului că PNRR aduce mai mulți bani în România, aceștia vin totodată și cu obligaţii în plus, care se vor resimți în buzunarul angajaţilor de la stat.

Anunțul adus de ministrul Fondurilor Europene  va afecta nenumărate persoane. Se pare că Marcel Boloş a anunţat faptul că veniturile angajaților de la stat, vor suferi o scădere, imediat ce sporurile vor fi plafonate la 20% din salariul de bază. 

„Avem procentul de 20 maxim bugetarilor, avem maxim. Putem să avem o sută de sporuri, poate este un exemplu deplasat, vom avea un plafon la salariu de bază, nu la fondul de salarii.

Aici s-a dat mandat din partea Guvernului să încercăm la cheltuielile cu salariile, nu știu cum vom reuși”, a declarat Marcel Boloș duminică seară.

 

Ce se întâmplă cu angajații de la stat

Ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloș a menționat faptul că este nevoie că numărul bugetarilor să fie revizuit. Astfel, conform celor spuse de către acesta, măsura este necesară pentru ca indicatorului legat de cheltuielile cu salariile să se reducă semnificativ.

Scenariul doi constă în revizuirea numărului de bugetari. Acest scenariu trebuie asumat politic, este o decizie de coaliție.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Va trebui să fie o reducere semnificativă a indicatorului legat de cheltuielile cu salariile. Nu vreau să bulversez pe cei din sectorul public, dar e o realitate reforma, e scrisă negru pe alb în PNRR ”,

a declarat Marcel Boloș, la scurt timp după ce coaliția de guvernare a respins varianta tăierii salariilor bugetarilor.

marcel bolos pnl
Salariile bugetarilor vor scădea, iar sporurile se plafonează[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cât vor plăti femeile pentru o porție de hamsii de 1 mai 2023. Prețul unei porții s-a dublat sau chiar triplat în acest an!

 

Marius Budăi a făcut declarații despre salariile bugetarilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, este cel care îi mai liniștește pe români, anunțând că nu este vorba despre nicio reducere a salariilor bugetarilor, atunci când vine vorba despre realizarea unei noi legi a salarizării, subliniind faptul că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) România şi-a asumat ca angajaţii din sistemul public să nu aibă sporuri care să depășească 20 de procente din salariu.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ.

Vom vedea. Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă. (…)

Nu am avut această discuţie acum, în coaliţie, đar lucrăm la legea salarizării şi probabil acolo vom discuta pe rearanjarea coeficienţilor. Dacă legea salarizării nu ar fi fost pusă între paranteze şi ar fi ajuns la nivelul maxim din 2022, cu siguranţă şi rezolvarea inechităţilor ar fi avut un impact mai mic, pentru că am fi ştiut ce avem de îmbunătăţit.

Din păcate, tot un guvern de dreapta a pus şi legea salarizării între paranteze”, a explicat  ministrul Muncii.

marius budai biografie
Salariile bugetarilor vor scădea, iar sporurile se plafonează[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Vești bune pentru elevi! Anul școlar se poate încheia încă din mai



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cât vor plăti femeile pentru o porție de hamsii de 1 mai 2023. Prețul unei porții s-a dublat sau chiar triplat în acest an!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies