Masca de protecție, din nou obligatorie în anumite condiții! Revin restricțiile anti-Covid

Masca de protecție, din nou obligatorie
Masca de protecție, din nou obligatorie

De teama unui nou val al pandemiei de coronavirus s-a luat decizia ca masca de protecție să fie din nou obligatorie, însă de data aceasta doar în anumite condiții!

Mai multe țări din Europa, printre care și destinațiile de vacanță preferate de români, au luat decizia ca masca sanitară să fie din nou obligatorie.

Citeste si: 5 Destinaţii de vacanţa exotice unde îţi poţi petrece concediul în 2022

Masca de protecție, din nou obligatorie
Masca de protecție, din nou obligatorie[Sursa foto: PixaBay]

Revin restricțiile anti-Covid

Mai multe reguli pentru prevenirea și combaterea unui nou val de Covid-19 încep să revină în țările din Europa.

Franța, de pildă, a cerut tuturor cetățenilor să poare măști în spațiile aglomerate. Nu este vorba, până acum, despre o regulă impusă, ci mai degrabă o recomandare pentru binele tuturor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Anunțul venit din partea autorităților franceze a venit după ce media pe șapte zile a cazurilor noi zilnice de Covid-19 a crescut de patru ori față de luna mai.

Chiar și așa, numărul noilor îmbolnăviri este de cinci ori mai mic față de cel înregistrat la începutul acestui an, de 366.179 de cazuri.

Numărul persoanelor internate în spital din cauza Covid-19 a ajuns la data de 18 iunie la cel mai scăzut nivel din ultima jumătate de an. Adică la 13.876. De atunci, acesta a mai crescut cu 1.223, ajungând la 15.099 – un maxim al ultimelor patru săptămâni.

În plus, bilanțul deceselor în rândul pacienților Covid-19 înregistrat în Franța a crescut, marți, cu 48, până la 149.406, potrivit impact.ro.

Citeste si: Ce pui în bagaj când pleci cu avionul. „Înainte de orice călătorie este indicat să verificăm vremea la destinație pentru toată perioada pe care o vom petrece acolo"

Masca de protecție, din nou obligatorie
Masca de protecție, din nou obligatorie[Sursa foto: PixaBay]

Țările din Europa în care revin restricțiile anti-Covid

Și Portugalia a hotărât ca măștile sanitare să fie din nou obligatorii în spațiile închise, cum ar fi în mijloacele de transport în comun. La începutul lunii iunie, Portugalia a înregistrat 30.000 de îmbolnăviri.

Și în Italia se dezbat noi restricții împotriva coronavirusului. În Grecia, de exemplu, s-a decis obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile aglomerate. Amenzile pe care le riscă cei care nu respectă această măsură este de 300 de euro.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Istoria castelului Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies