Trece adeseori neobservata, desi merita o atentie deosebita pentru efectele sale vindecatoare uimitoare. Este vorba despre patlagina de balta, o planta erbacee perena cu frunze in forma de ou.
Ingrediente pentru o portie de o persoana:
– 300 de grame de frunze de patlagina
– 1 kg miere
Timpul necesar prepararii acestui remediu este de aproximativ 30 de minute.
1. Spala frunzele de patlagina si asaza-le la uscat pe un prosop de hartie.
Toaca frunzele in masina de tocat carne.
2. Amesteca intr-un borcan frunzele tocate cu mierea si lasa preparatul asa peste noapte.
3. Sfat: Piseaza bine frunzele si abia apoi adauga mierea. Cantitatea rezultata va fi cam de un kilogram. Foloseste frunze tinere. Poti obtine aproximativ 2 borcane de preparat, adica in jur de 680 ml.
4. Proprietatile medicinale ale plantei:
Poti folosi patlagina pentru a trata ulcerul si tusea, si pentru a vindeca ranile. In tratamentul ranilor, se recomanda sa presari peste preparat si putina curcuma praf, apoi sa infasori zonele de aplicatie intr-un bandaj.
5. Doza recomandata: Ia cate o lingura in fiecare dimineata inainte de masa pana la epuizarea intregului amestec. Tine preparatul la frigider. Daca este nevoie sa repeti tratamentul, cel mai prielnic moment este sa il reincepi toamna.
Poti preveni aparitia ulcerului luand preparatul cu 200 de ml de apa dimineata pe stomacul gol.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro