Melcișorii cu brânză și stafide se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de melcișori cu brânză și stafide. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși
Rețetă de Melcișori cu brânză și stafide
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 700 g făină
- 20 g drojdie proaspătă
- 250 ml lapte
- 150 g zahăr
- 200 g smântână
- 100 g unt moale
- 6 linguri ulei
- sare
- 2 albușuri de ou
- turmeric
- coajă rasă de portocală și lămâie, opțional
Pentru umplutură:
- 650 g brânză de vaci
- 150 g zahăr pudră
- 2 oua
- 150 g stafide
- griș cu lapte
Pentru uns:
- 2 gălbenușuri de ou
- 3 linguri de lapte
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Adăugați 2 linguri de zahăr și 2 linguri de făină la drojdie și lăsați-o să se activeze timp de 15 minute. Cerneți făina, apoi adăugați maiaua și toate celelalte ingrediente menționate mai sus, pentru aluat. Apoi începem să frământăm și adăugăm uleiul când aluatul se desprinde de pereții bolului.
- Putem pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, îl acoperim cu folie și îl lăsăm la dospit într-un loc călduț pentru o oră și jumătate.
- Între timp, facem umplutura. Dacă brânza de vaci este puțin moale, facem un griș cu lapte și adăugăm 2-3 linguri de zahăr, ou și stafidele scurse. Înainte de a adăuga aceste ingrediente, le-am înmuiat în rom sau coniac, opțional.
- După ce aluatul s-a dospit, îl acoperim cu umplutura de brânză și îl rulăm. Tăiem în bucăți mici și le așezăm pe hârtie de copt într-o tavă.
- Mai lăsăm să crească în tavă încă 30 de minute. Apoi, îi ungem cu gălbenușul amestecat cu 2 linguri de lapte și îi punem la cuptor pentru 30 de minute, preîncălzit la 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și melcișorii noștri cu brânză și stafide din tavă, așteptăm să se răcească puțin, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.