Meniu de Paște 2019. Iată cum ar trebui să arate masa voastră pentru Sfintele Sărbători Pascale.
Meniu de Paște 2019. Iată cum ar trebui să arate masa voastră pentru Sfintele Sărbători Pascale.
Nutriționiștii recomandă din ce în ce mai vehement ca ouăle de pe masa de Paște să fie colorate folosind substanțe cât mai naturale.
Astfel, deși nu vor fi la fel de strălucitoare precum ouăle vopsite în mod convențional, acestea vor avea cu siguranță un aspect unic.
Meniu de Paște 2019. Ingrediente naturale care te ajută să vopsești ouăle
Galben- turmeric sau foi de ceapă
Portocaliu- pulbere de chili
Rosu- sfeclă rosie, foi de ceapa rosie, zmeură sau mure
Albastru- varză roșie sau afine congelate
Verde- spanac
Mov- suc de struguri
Maro- cafea
Citeste si: Cum să mănânci de Paște ca să nu ai probleme. 5 sfaturi eficiente de la nutriționistul Gianluca Mech!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Prăjitura "Noaptea de Paște"! Un desert special de sărbătoare
Meniu de Paște 2019. Cum colorezi natural ouăle
3 căni cu legume/ fructe/ condimente la alegere
3-4 linguri de condimente
3 căni cu apă
2 căni cu oțet alb
Se iau 3 căni cu legume si/sau fructe taiate, piure sau feliate și se fierb în 3 cani cu apă și 2 linguri de oțet alb. Daca se utilizează condimente, vei avea nevoie de 3-4 linguri în 3 căni cu apă. Se lasă să fiarbă timp de cel putin 30 de minute sau mai mult daca dorești o culoare mai intensă. După fierbere, se strecoară fructele sau legumele, iar lichidul reprezintă vopseaua de ouă.