Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, va studia, în cadrul acestei serii, mesele unor vedete renumite, și va reveni cu sfaturile și completările necesare.
Să fii solistă e tare greu. Mereu în lumina reflectoarelor, la concerte sau videoclipuri, aranjată și coafată, îmbrăcată și accesorizată corect, Andreea Bănică este un exemplu de vedetă de pe plaiurile mioritice, care își face treaba foarte bine și, unde mai pui că pe lângă carieră, aceasta are și o familie superbă. Deși ne imaginăm că are o viață foarte agitată, este clar că Andreea Bănică face eforturi în privința fizicului, pentru că arată demențial! În cadrul acestei rubrici, „Ce mănâncă vedetele?”, nutriționistul Lygia Alexandrescu va analiza Meniul persoanelor publice și va reveni cu sfaturile și completările necesare, dacă este cazul.
Ce mănâncă vedetele? Meniul Andreei Bănică
În fiecare dimineață, Andreea Bănică mănâncă două ouă întregi, pe lângă care mai adaugă două sau trei albușuri. Ca garnitură, pentru micul dejun, optează pentru avocado, o felie de pâine prăjită cu ulei de măsline și usturoi (neapărat usturoi, îi place extrem de mult!) și câteva roșii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În ceea ce privește masa de prânz, artista a explicat că aceasta variază în funcție de contextul în care se află: dacă este în turneu, caută să mănânce preparate cât mai slabe în calorii și dacă este acasă, preferă pastele integrale, cu somon/ ton în suc propriu și sos roșu.
La cină, combinația sa preferată este pieptul de pui la grătar cu mazăre trasă la tigaie, însă consumă și grătar de pui/ porc cu dovlecei. De asemenea, a menționat că îi place foarte mult peștele și că în deplasări, încearcă să îl introducă într-o măsură cât mai mare în alimentația sa.Verdictul specialistului. Ce spune nutriționistul Lygia Alexandrescu despre meniul Andreei Bănică?
Pentru început, Lygia Alexandrescu a explicat că existența micului dejun reprezintă primul semn de echilibru al stilului de viață. În acest fel, din hrana de la micul dejun, „se furnizează combustibilul de calitate de care organismul are nevoie pentru o zi plină de tonus și energie”. De asemenea, specialistul recomandă verificarea nivelului de proteine serice, printr-un set complet de analize de sânge, deoarece numărul de ouă consumate este unul destul de ridicat.
„De proteine avem clar nevoie, însă nu trebuie să uităm că procentul lor în piramida alimentară nu trebuie să depășească 18-20%,” a explicat Lygia Alexandrescu. Totodată, solista Andreea Bănică a fost felicitată pentru alegerile sale alimentare, deoarece: carbohidrații complecși furnizați de pâinea de la micul dejun, legumele, grăsimele de foarte bună calitate din uleiul de măsline și avocado, constituie nutrienții esențiali de care organismul are mare nevoie la primele ore ale dimineții.
În ceea ce privește prânzul, specialistul kfetele.ro
a explicat că variantele alese de Andreea Bănică sunt hrănitoare și sățioase, precum și „strategia de a mânca mai ușor în deplasări, când e greu să controlezi ingredientele alimentelor pe care le consumi din restaurant, este foarte înțeleaptă.”Pentru cină, Lygia Alexandrescu recomandă supele creme, servite cu crutoane, salatele de rădăcinoase cu hummus și lipie integrală, legume la grătar cu brânză nesărată etc. Pentru că proteina de pe parcursul zilei este suficientă, și dacă va fi inclusă și în masa de seară, poate dăuna organismului.