Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, va studia, în cadrul acestei serii, mesele unor vedete renumite și va reveni cu sfaturile și completările necesare.
E greu să fii vedetă din toate punctele de vedere: trebuie să ai mereu cuvintele la tine, să fii pregătită pentru a fi fotografiată în orice moment al zilei și mai mult decât orice, să arăți impecabil. Astfel, e vital să arăți bine din punct de vedere fizic, fapt ce pornește, clar, de la alimentație. Continuăm seria analizei meselor vedetelor cu frumoasa Elena Ionescu, care se află deja în Republica Dominicană și pe care o puteți urmări în cadrul emisiunii „Survivor România”.
Meniul Elenei Ionescu este format din mâncare gătită și multe ciorbe
Frumoasa Elena Ionescu, un nume sonor în showbiz-ul românesc, a povestit pentru kfetele.ro
„La prânz mănânc ciorbiță, de cele mai multe ori, pentru că îmi place foarte tare.”, a declarant Elena Ionescu. Astfel, pentru masa de prânz, aceasta consumă foarte des ciorbe, combinate cu un fel principal ce constă într-o porție de carne precum porc sau pui, garnisite cu orez, piureuri sau legume.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La cină, artista a dezvăluit că, de cele mai multe ori mănâncă salate și că încearcă, pe cât posibil, să aibă ultima masă în jurul orei 18:00: „Seara, de cele mai multe ori, mănânc până în ora 18.
Încerc…”Verdictul Lygiei Alexandrescu: „Dovada adoptării unui stil alimentar echilibrat”
”Prezența meselor principale și începerea zilei cu un mic dejun sățios, sunt dovada adoptării unui stil alimentar echilibrat,” declară pentru kfetele.ro nutriționistul vedetelor, Lygia Alexandrescu. Aceasta menționează faptul că micul dejun ales de Elena Ionescu- oul/omleta și cârnăciorii sau legumele (ideal, bio sau de casă), reprezintă o combinație matinală bogată în nutrienți, care asigură senzația de sațietate pe toată perioada dimineții.
Citeste si: Lygia Alexandrescu: Minus 3 Kg- Dieta de recuperare dupa Sarbatori
Singura completare pe care medicul ar face-o la acest meniu, ar fi adăugarea unei porții de pâine cu secară sau graham (nu mult, 50-60 g) pentru a ajuta digestia și a menține nivelul de cholesterol în limite normale. Mai mult decât atât, pâinea sugerată, previne pofta de dulce care ar putea să apară în a doua parte a zilei.
„Prânzul e copios și plin de energie.
Faptul că se consumă mâncare gătită în casă este lăudabil deoarece există, în primul rând, control asupra ingredientelor. Ciorba este mereu binevenită într-o zi de iarnă din varii motive: hrănește, hidratează, încălzește și dă sațietate,” declară Lygia Alexandrescu despre prânzul concurentei „Survivor România”, Elena Ionescu.În ceea ce privește cina, nutriționistul menționează faptul că este corectă, deoarece este ușoară, așa cum ar trebui și este foarte important și totodată, corect, faptul că se va servi cu minimum trei ore înainte de culcare. Singurele completări pe care Lygia Alexandrescu le-ar face în meniul Elenei Ionescu, ar fi introducerea fructelor între mese. „Fructele, ca gustări între mese ar fi de adăugat. Acestea completează nevoia de fibre, enzime și glucide de bună calitate,” încheie analiza medicul nutritionist.
Astfel, pentru a vă modifica obiceiurile alimentare, vă invităm să urmăriți seria propusă de noi, în care nutriționistul vedetelor, Lygia Alexandrescu, analizează mesele vedetelor autohtone.