Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate

Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate
Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate

Iată cum îți poți curăța rapid jucăriile de pluș. Metoda prin care jucăriile preferate vor arăta ca noi.

Jucăriile de pluș sunt de fiecare dată iubite atât de copii, cât și de cei mari, astfel că felul în care avem grijă de ele ne vor ajuta să ne bucurăm mai mult timp de acestea, iar copiii să nu-și piardă animalul preferat. Cu atât mai mult ți se pare că situația devine de necontrolat atunci când ursulețul preferat este pătat de anumite substanțe sau mâncăruri, dar până și praful care intră în ele poate cauza alergii  de la care să nu ne dăm seama în primă fază.

E timpul să vă curățați animăluțele preferate și să le spălați, chiar dacă va dura mult până când acestea se vor usca.

Cum să speli jucăriile de plus la mașina de spălat

Citește și: O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai

Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate
Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să remediați un fermoar rupt. 15 moduri simple

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Vă puteți spăla foarte ușor animăluțul umplut într-o mașină de spălat, iar majoritatea plușurilor  din zilele noastre sunt concepute în așa fel încât să reziste la acest proces. Cu toate acestea, pentru a nu deteriora jucăria, cel mai bine ar fi să citiți pe etichetă și să continuați să o curățați cu prudență. Dacă alegeți mașina de spălat pentru jucăria voastră, optați pentru cel mai blând ciclu disponibil și utilizați un detergent ușor, iar procesul trebuie făcut neapărat în apă rece.

Așezați jucăria într-o pungă de rufe din plasă sau într-o față de pernă înainte de spălare pentru a proteja anumite piese din ea.

Spălatul manual pentru jucăriile care se deteriorează ușor

Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate
Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate[Sursa foto: freepik]

Dacă optați să vă spălați manual jucăria de pluș preferată, mai ales atunci când vorbim de cele mai pretențioase, unde puful riscă să se rupă sau anumite piese credeți că se vor deteriora, spălarea cu ajutorul mâinilor este întotdeauna cea mai sigură opțiune.

Tot ce trebuie să faceți este să umpleți o chiuvetă mare și curată cu apă călduță sau inclusiv un lighean pe care îl aveți și să adăugați o cantitate mică de detergent ușor sau chiar un șampon pentru bebeluși care funcționează foarte bine în acest scop, fără să se acumuleze anumite reziduri și chimicale în țesătura lui. Dacă jucăria are nevoie de un mic impuls de albire, includeți o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în întreg amestecul și scufundați animalul plușat în apă cu săpun.
Masați ușor blana pentru a îndepărta orice bacterie sau pată și lăsați-l să se înmoaie timp de 15 minute. Bicarbonatul vă va ajuta și să dezinfectați ursulețul vostru. Dacă petele nu ies ușor din prima, lăsați-l să se înmoaie până la o oră. Clătiți cât mai mult ursulețul în apă curată pentru a scoate toate rezidurile din el.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Cum să usuci jucăriile de pluș

Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate
Metoda prin care să îți cureți jucăriile de pluș preferate[Sursa foto: freepik]

Ți se pare dificil să o usuci animăluțele de pluș pe care tocmai le-ai spălat? Cu siguranță tu sau copilul tău vă doriți imediat să vă jucați cu el, chiar dacă acest lucru nu este posibil. Uscarea pentru acele jucării foarte uzate sau delicate este esențială, așa că mai bine o lăsați pe un prosop curat și așteptați.

Puteți inclusiv să o puneți pe balcon, acolo unde aerul este prezent tot timpul, însă aveți grijă să nu stea în bătaia directă a soarelui, deoarece razele pot duce la deteriorarea jucăriei. Vă puteți folosi, de asemenea, de un uscător de păr la o treaptă mică pentru a ajuta la uscarea uniformă a blănii, pentru a nu rămâne în anumite direcții nedorite. Dacă vine vorba de jucării mai durabile, atunci nu aveți nevoie de o sursă de căldură pentru a fi uscate, ci mai degrabă să stea la un loc mai răcoros. Aceștia sunt doar câțiva pași prin care puteți foarte ușor să curățați jucăriile preferate și să aveți grijă ca blănița lor să aibă o pată de culoare în plus.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

O soluție ușoară pentru când mașina de spălat miroase a mucegai

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies