Metode de vopsire semipermanentă a părului

Metode de vopsire semipermanentă a părului
Metode de vopsire semipermanentă a părului

Descoperă din rândurile următoare care sunt factorii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți vopsești părul semipermanent.

Fiecare dintre noi ne dorim la un moment dat să facem o schimbare în ceea ce privește lookul nostru. Pentru că de cele mai multe ori, părul este cel care ne oferă încrederea de care avem nevoie și ne influențează aspectul total, multe femei apelează la schimbări de look care au legătură cu podoaba capilară. Astfel, dacă nu vrem să ne facem o tunsoare nouă sau nu suntem pregătite pentru o vopsire permanentă a părului, atunci vopseaua semipermanentă este soluția ideală.

Vopseaua semipermanentă este un produs care ne ajută să ne schimbăm ușor culoarea părului, având în același timp o perioadă scurtă de acțiune. Ne scapă de grija că poate nu ni se potrivește culoarea aleasă și trebuie fie să așteptăm o perioadă mai lungă pentru ca efectul său să dispară, fie să ne vopsim din nou. Vopseaua semipermanentă nu conține amoniac, nu necesită oxidant și are o acțiune de câteva săptămâni.
De aceea, este soluția perfectă atunci când vrem să ne revitalizăm culoarea părului natural sau al celuia deja vopsit. Mai mult decât atât, ne poate ajuta să ne dăm seama cum ne-ar sta cu o anumită culoare, în vederea unei decizii de schimbare majoră a podoabei capilare.

Cum să-ți pregătești părul pentru vopsirea semipermanentă

Cum să-ți pregătești părul pentru vopsirea semipermanentă
Cum să-ți pregătești părul pentru vopsirea semipermanentă[Sursa foto: freepik]

Atunci când vrem să folosim vopsea semipermanentă trebuie să parcurgem un proces de pregătire a părului.

Deși nu are un efect atât de puternic în comparație cu vopseaua permanentă, pentru un rezultat spectaculos, este necesar să ne asigurăm că părul nostru este sănătos și hidratat. De aceea, se recomandă să folosim o mască de păr pe care putem fie să o lăsăm pe parcursul nopții pentru o hidratare intensă, sau să o lăsăm să acționeze câteva minute, iar apoi să ne clătim, în funcție de specificul produsului respectiv.

De asemenea, este foarte important ca înainte de a aplica produsul să testăm dacă avem vreo alergie la unul dintre ingredientele care se regăsesc în compoziția sa.

Metode de vopsire semipermanentă a părului 

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui balsam în vopseaua de păr. "Dacă ții la imaginea ta, nu te încăpățâna să faci experimente și să îți vopsești părul acasă."

Metode de vopsire semipermanentă a părului 
Metode de vopsire semipermanentă a părului [Sursa foto: freepik]
                                                                

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi dacă vrei să obții un rezultat ca la salon:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Secționează părul

În funcție de lungimea și volumul părului, este foarte important să îl secționezi în mai multe părți, mai ales dacă vrei să îți vopsești părul de la rădăcină.

Folosește clești speciali care să te ajute să împarți părul în mai multe secțiuni, astfel încât să aplici vopseaua în mod uniform.

Aplică vopseaua la rădăcină

Metode de vopsire semipermanentă a părului 
Metode de vopsire semipermanentă a părului [Sursa foto: freepik]

Este foarte important ca atunci când aplici vopseaua semipermanentă să începi cu rădăcina. De asemenea, este esențial să ai un instrument special care să te ajute să aplici vopseaua. Începe cu porțiuni mici și asigură-te că acoperi toate zonele.

Ai grijă la firele de păr albe, acolo unde este cazul.

Aplică vopseaua pe lungimi

După ce ai aplicat o cantitate generoasă de vopsea la rădăcini, poți continua cu lungimile părului, luând fiecare secțiune în parte. În cazul în care vrei să vopsești doar rădăcinile părului, împarte-l în secțiuni și aplică vopseaua doar în zona dorită, cu grijă, pentru a te asigura că nuanța va fi uniformă.

Lasă vopseaua să acționeze

După ce ai aplicat toată cantitatea de vopsea, poți să masezi puțin părul, pentru a te asigura că vopseaua se va întinde cât mai bine și uniform. Consultă instrucțiunile de pe ambalajul produsului folosit și lasă-l să acționeze în funcție de timpul precizat. Nu sta mai mult cu vopseaua în cap față de cât este indicat pe ambalaj. În cazul în care observi că ai senzații de mâncărimi, clătește imediat produsul. După ce a trecut timpul de acțiune, clătește bine părul cu apă călduță.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Îngrijirea părului după vopsirea semipermanentă

Citește și: Cele mai bune metode de hidratare a părului pentru un aspect sănătos și strălucitor

Îngrijirea părului după vopsirea semipermanentă
Îngrijirea părului după vopsirea semipermanentă[Sursa foto: freepik]

Pe cât de importantă este îngrijirea părului înainte de aplicarea vopselei, pe atât este și după ce ai aplicat vopseaua semipermanentă. După ce ai clătit bine părul cu apă călduță, folosește un balsam de păr pentru fixarea culorii și pentru protejarea firelor de păr. De asemenea, pentru a te bucura cât mai mut timp de culoarea obținută, evită folosirea aparatelor de stilizare, expunerea prelungită la soare, fără protecție termică, dar și spălarea pe cap în fiecare zi.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să îți decolorezi părul acasă. „S-ar putea să te trezești cu niște surprize”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies