Metode mai putin stiute de a scapa de sughit

Metode mai putin stiute de a scapa de sughit
Metode mai putin stiute de a scapa de sughit

Sughitul poate aparea in cele mai nepotrivite momente - imediat ce ai tinut un toast in cinstea miresei sau chiar in timpul unei prezentari la munca.

Unele "remedii" implica aplicarea de presiune, altele un pahar cu apa si chiar si metode mai ciudate, folosite de unii oameni.

Apasa-te in palma cu degetul de la mana opusa; cu cat mai tare, cu atat mai bine. Sau, poti sa strangi intre aratator si degetul mare, articulatia de la baza degetului mare a mainii opuse (suna ciudat, dar functioneaza). Disconfortul produs de aceasta strangere reprezinta o metoda de distragere a atentiei sistemului nervos central si s-ar putea sa te ajute sa opresti sughitul.



Respira adanc si mentine putin aerul! Atunci cand cantitatea de dioxid de carbon din plamani creste, diafragmul se relaxeaza.

Daca poti sa dispari cateva minute (mergi la toaleta, etc), baga-ti mainile in urechi si stai asa timp de 20-30 de secunde, sau apasa pe zona moale din spatele urechilor, imediat sub baza craniului. Acest lucru transmite un semnal de relaxare prin nervul vag, care este conectat cu zona diafragmului.


Acopera-ti cu mana nasul si gura, dar continua sa respiri normal. Surplusul de dioxid de carbon iti poate ameliora sughitul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa: csid.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies