Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua

Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua
Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua

Internetul este plin de informatii cu privire la alimentatia sanatoasa.

Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua. Internetul este plin de informatii cu privire la alimentatia sanatoasa astfel incat este surprinzator ca multi oameni se dovedesc a fi nglijenti in privinta dietei si ajung astfel sa sufere de diferite afectiuni, care ar fi putut fi evitate, printr-o alimentatie corecta si sanatoasa. Un metabolism sanatos este complex si poate fi optimizat in mai multe modalitati. Un truc simplu pentru a face asta este un mic dejun echilibrat, care sa iti regleze nivelul zaharului in sange inca de la primele ore ale zilei.

Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua
Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Retete pentru echilibrarea glicemiei

Micul dejun preprezinta cea mai importanta masa a zilei, in special pentru un metabolism sanatos. Si cea mai importanta miscare este trecerea de la un mic dejun bazat pe dulciuri la unul usor sarat. Este cel mai bun truc la care poti apela.

Cele mai bune meniuri folosite in echilibrarea glicemiei include protein, fibre si grasimi, cat si evitarea ori chiar eliminarea carbohidratilor rafinati si a zaharului. Ar trebui astfel sa renunti la produsele dulci precum clatitele, placintele si biscuitii sis a inlocuiesti cu oua fierte, branza proaspata si un strop de bacon, alaturi de cateva legume. O omleta cu avocado si cateva verdeturi ar fi perfecta pentru inceperea unei zile in mod sanatos.
Poate chiar cu putin somon afumat sau tofu, o rosie si un castravete. Poti incerca inclusiv o budinca de chia cu lapte, pudra de cacao bio si fructe de padure.

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

Alternative la clatite si gogosi

Poti inlocui cu succes patiseria de dimineata cu niste clatite keto facute din faina de ciufa, de cocos, de migdale.

Au si acestea un gust minunat si nu vei face rabat, daca esti pofticioasa. Pentru topping, poti adauga fructe de padure, ori unt de arahide, ca inlocuitori la siropurile clasice. Poti opta si pentru iaurturi cu foarte putin adaos de zahar, acestea continand grasimi sanatoase. Poti include in iaurt seminte de chia, nuci, unt de arahide, migdale. Aceste recomandari reprezinta un mic dejun excelent, care nu cresc glicemia.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum se împarte Tavi Clonda între viața de familie și cea profesională? „Eu mi-am lăsat cariera pe planul 3-4, dar nu îmi pare rău. Mi s-au schimbat prioritățile.”

A arătat TOT! Loredana Groza, în cea mai SCURTĂ fustă purtată vreodată. A încins imaginația fanilor: ”Diva României”

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies