Mini eclere cu lămâie și bezea. Un gust acrișor și dulce, în același timp!

retete de gustare

Mini eclere cu lămâie și bezea

Mini eclerele cu lămâie și bezea se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini eclere cu lămâie și bezea.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini eclere cu lămâie și bezea, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini eclere cu lămâie și bezea

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Mini eclere cu lămâie și bezea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini tarte cu cremă de brânză și smochine. Un desert sărat și savuros!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Mini eclere cu lămâie și bezea[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru eclere

  • 100 ml de lapte
  • 100 ml de apă
  • 100 g de unt
  • o lingură și jumătate de zahăr
  • Sare
  • 2 ouă
  • 100 g de făină
  • zahăr pudră

eclere cu lamaie si bezea
Mini eclere cu lămâie și bezea[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru crema de lămâie

  • 550 ml de lapte
  • 100 ml de zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 60 g de amidon
  • 200 g de zahăr
  • 100 g de unt
  • o esență de lămâie
  • Sare

retete de prajituri de casa
Mini eclere cu lămâie și bezea[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

ingrediente pentru bezea

  • 4 albușuri de ou
  • 200 g de zahăr

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Mini eclere cu lămâie și bezea[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ocupăm de prepararea aluatului pentru eclere. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mare în care vom adăuga ouăle și le vom bate cu ajutorul unei furculițe, pentru a se omogeniza cât mai bine.
  • Acum vom avea nevoie de un vas antiaderent pe care îl vom pune pe foc și în care vom turna laptele, apa, zahărul, un praf de sare, după gust, iar toate aceste ingrediente se lasă la foc mediu pe aragaz până când tot zahărul s-a topit. În continuare, vom adăuga și untul și vom amesteca până când acesta se topește și dă în clocot. Abia apoi focul se dă mai mic și se adaugă și făina treptat, amestecând cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o spatulă, continuu, până când obținem o compoziție consistentă, care se dezlipește de pereții vasului. După ce am obținut acest lucru, mai gătim în continuare la foc mic timp de aproximativ 5 minute amestecând continuu, pentru ca aluatul să fie gătit complet.
  • Imediat ce aluatul nostru a fost pregătit, îl vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari sau chiar direct în vasul de la robotul de bucătărie și îl lăsăm să se răcească timp de aproximativ 10 minute, amestecând din când în când. În momentul în care acesta s-a răcit și a ajuns la temperatura camerei, vom adăuga și ouăle pe care le-am bătut în prealabil, treptat, pentru a ne asigura că se încorporează exact așa cum ne dorim. Pentru a încorpora ouăle vom folosi o paletă, însă putem face acest lucru și cu ajutorul unei linguri de lemn.
  • După acest proces, vom muta aluatul într-un poș, și îl vom pune la frigider timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, vom începe să formăm eclerele noastre direct pe o hârtie de copt pe care am așezat-o într-o tavă de cuptor dreptunghiulară. Procesul se repetă până când toată compoziția de eclere a fost terminată, iar acestea s-au format. La final, pudrăm eclerele cu puțin zahăr pudră și introducem tava la congelator timp de aproximativ 30 de minute.
  • După acest interval de timp, preîncălzim cuptorul la o temperatură de 170°C, și introducem tava în cuptor timp de aproximativ 40 de minute.

eclere cu lamaie
Mini eclere cu lămâie și bezea[Sursa foto: freepik]

  • În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de lămâie. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un vas antiaderent în care să adăugăm amidonul și zahărul, iar ulterior și gălbenușurile de ou, coaja de lămâie dar și zeama și omogenizăm ingredientele cu ajutorul unui tel sau a unei spatule. Odată ce ne-am asigurat că aceste ingrediente sunt bine amestecate vom adăuga și laptele, amestecăm pentru încă puțin timp iar apoi transferăm compoziția pe aragaz la foc mediu, pentru a ajunge la o consistență a unei budinci, amestecând continuu. Odată obținută această consistență, vom opri focul și vom adăuga și untul, dar și esența de lămâie. Mai amestecăm puțin timp, apoi transferăm crema într-un bol și îl acoperim cu folie de plastic și așteptăm ca această să se răcească complet.
  • A venit timpul să scoatem de la cuptor și tava în care se află eclerele, iar apoi trebuie ca acestea să fie lăsate să se răcească complet înainte să le umplem, direct în tavă sau transferate pe un platou mai mare.
  • Odată ce atât eclerele cât și crema s-au răcit, mai este nevoie să amestecăm puțin crema cu ajutorul unui mixer, pentru a deveni din nou fluidă, apoi o punem într-un poș și începem să umplem eclerele noastre.
  • Acum ne vom ocupa și de prepararea bezelei, iar tot ce trebuie să facem este să punem albușurile de ou într-un bol de mixer și să le amestecăm la viteză mare până când devin spumoase, moment în care vom adăuga și zahărul, treptat, timp în care continuăm să mixăm pentru a se încorpora foarte bine cele 2 ingrediente. Bezeaua se pune într-un poș și se adaugă deasupra eclerelor, cu un model dorit de noi.
  • Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce vom mai pune eclerele la frigider timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru desert
Mini eclere cu lămâie și bezea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Mini tarte cu cremă de brânză și smochine. Un desert sărat și savuros!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies