Mini tarte cu cremă de brânză și smochine. Un desert sărat și savuros!

retete de gustare

Mini tarte cu cremă de brânză și smochine

Mini tartele cu cremă de brânză și smochine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu cremă de brânză și smochine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini tarte cu cremă de brânză și smochine, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini tarte cu cremă de brânză și smochine

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc

Mini tarte cu cremă de brânză și smochine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel. Află secretul care te ajută să scapi de cocoloașe!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Mini tarte cu cremă de brânză și smochine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru tarte

  • 150 g de unt
  • 4 linguri de zahăr
  • Sare
  • 300 g de făină
  • 2 ouă
  • o linguriță și jumătate de pudră de cacao

Mini tarte cu cremă de brânză și smochine[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru crema de brânză

  • 250 g de brânză dulce de vaci
  • 250 de mililitri de frișcă lichidă
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • o linguriță și jumătate de gelatina
  • un pliculeț de zahăr vanilat

Ingrediente pentru decor

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

  • smochine

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

mini tarte cu crema de branza si smochine
Mini tarte cu cremă de brânză și smochine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara tartele. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie sau de un bol de dimensiuni mai mari urmând să utilizăm mixerul, în care începem prin a adăuga untul rece, împreună cu zahărul, făina și un praf de sare, după gust. Omogenizăm toate ingredientele împreună. Ulterior adăugăm și ouăle, rând pe rând pentru a le omogeniza după fiecare adăugare și continuăm să mixăm timp de aproximativ 5 minute, pentru ca în cele din urmă să obținem un aluat omogen, care se dezlipește de pereții bolului. Tot acest proces se poate realiza amestecând și cu mâinile, și nu va dura nici foarte mult timp.
  • Ulterior toată compoziția de aluat se va aduna într-o bilă, de dimensiuni mai mari, pe care o vom acoperi cu o folie alimentară și vom pune la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
  • In acest timp ne vom ocupa de pregătirea formelor de mini tarte. În funcție de preferințe, puteți utiliza o tavă specială de tarte, în care ulterior veți adăuga fie formele din silicon sau cele din hârtie. După intervalul de timp în care aluatul a stat la frigider, îl vom scoate și vom rupe puțin câte puțin din acesta pentru a format mini tartele în formele speciale din tavă. Trebuie să apăsăm bucata de aluat din formă pentru a crea tarta.

mini tarte cu crema de branza
Mini tarte cu cremă de brânză și smochine[Sursa foto: freepik]

  • Tava cu tartele noastre se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, vom scoate imediat și tartele noastre calde din formă, și ne ocupăm de prepararea cremei.
  • Acum vom mai avea nevoie tot de robotul de bucătărie sau de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început brânza de vaci, cu zahărul pudră, pliculețul de zahăr vanilat, dar și frișca lichidă. Toate aceste ingrediente se vor amesteca tot cu ajutorul mixerului până când vom obține o cremă cât se poate de fină.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom pune și gelatina la hidratat, alături de 2 linguri de apă rece, timp de aproximativ 5 minute.

retete pentru desert
Mini tarte cu cremă de brânză și smochine[Sursa foto: freepik]

  • Vom avea nevoie și de o oală de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga gălbenușurile de ou, laptele și zahărul, ingrediente care se vor pune pe aragaz la foc mic, și vom amesteca continuu, până când vom obține o textură mai groasă a amestecului. Imediat apoi, este nevoie să oprim focul, iar în această oală de dimensiuni mai mici adăugăm și gelatina pe care o vom amesteca până când se va dilua complet, iar ulterior lăsăm amestecul să se răcească deoparte.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici vom amesteca și frișca lichidă cu ajutorul unui mixer, iar odată obținută crema noastră, vom începe să adăugăm în 2 tranșe crema de brânză, dar și gălbenușurile, amestecând foarte bine cu ajutorul mixerului după fiecare.
  • Acum că și crema noastră este gata, tot ce trebuie să facem este să distribuim crema în mod uniform în tartele noastre răcite și să le nivelăm cu ajutorul unei spatule, iar deasupra să le ornăm cu câteva smochine.
  • După acest pas, rețeta noastră este gata de servit, imediat ce tartele noastre vor mai sta timp de cel puțin o oră la frigider. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Mini tarte cu cremă de brânză și smochine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cremă de zahăr ars cu crustă de caramel. Află secretul care te ajută să scapi de cocoloașe!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies