Mini tartele cu cremă de brânză și ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu cremă de brânză și ciocolată.
Rețetă de Mini tarte cu cremă de brânză și ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Rețeta pastelor cu brânză de burduf, spanac și nuci prăjite a lui chef Sorin Bontea. “Este spectacol.”
Citește și: Plăcintă cu ceapă. Este mai bună decât crezi!
Timp de preparare- o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru tarte
- 150 g de unt
- 4 linguri de zahăr
- Sare
- 300 g de făină
- 2 ouă
- 2 lingurițe de pudră de cacao
ingrediente pentru crema de brânză
- 250 g de brânză dulce de vaci
- 250 ml de frișcă lichidă
- 3 gălbenușuri de ou
- 3 linguri de zahăr pudră
- o linguriță de gelatină
- un pliculeț de zahăr vanilat
ingrediente pentru decor
- bucăți sau decorațiuni speciale din ciocolată
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea tartelor. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga toată cantitatea de unt rece, împreună cu zahărul, făina, dar și un praf de sare după gust. Apoi pornim robotul și așteptăm ca toate aceste ingrediente să fie omogenizate așa cum trebuie.
- Abia apoi a venit momentul să adăugăm și ouăle și să mai amestecăm ingredientele în robotul de bucătărie timp de aproximativ 5 minute, astfel încât la final să obținem un aluat cât mai omogen cu putință, care se dezlipește de pereții bolului.
- Dat fiind faptul că am obținut aluatul dorit pentru tarte, tot ce ne-a rămas de făcut este să îl adunăm într-o bilă, pe care o vom acoperi cu folie alimentară și o vom pune la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
- In acest timp putem pregătim formele noastre speciale de mini tarte, pe care le vom așeza pe o tavă de cuptor de dimensiuni mai mari. După intervalul de timp în care aluatul a stat la frigider, îl vom scoate și vom începe să rupem cantități mici din acesta, pentru ca ulterior să-l apăsăm în formele așezate în tavă, pentru a se așeza în formele noastre, pe toată suprafața lor. Procesul se repetă până când tot aluatul este terminat.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar ulterior tartele noastre se vor răsturna din formele lor pentru a se lăsa la răcit.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei de brânză. Așadar, vom avea nevoie tot de robotul de bucătărie sau de un blender, în care vom adăuga brânza de vaci, cu zahărul pudră, pliculețul de zahăr vanilat și 2 linguri din frișca lichidă. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine până obținem o cremă fină.
- Separat într-un bol vom așeza și gelatina pe care o vom pune la hidratat în apă rece, timp de 5 minute. Tot separat, însă de această dată într-un ibric, vom pune gălbenușurile noastre de ou împreună cu laptele și zahărul și le vom amesteca încontinuu până când amestecul începe să se îngroașe. Abia atunci oprim focul și adăugăm în ibric și gelatina și amestecăm până se diluează, apoi se lasă la răcit.
- Într-un alt bol de dimensiuni mai mari vom amesteca cu mixerul frișca lichidă rămasă până când devine pufoasă, apoi începem să adăugăm în 2 etape crema de brânză și gălbenușurile de ou, amestecând cu mixerul după fiecare, pentru ca la final să obținem crema de brânză dorită.
- Acum tot ce ne-a rămas de făcut este să așezăm crema noastră într-un poș și să o distribuim în mini tartele răcite, exact așa cum ne dorim. Acestea se ornează apoi cu bucățile sau decorațiunile speciale din ciocolată, în funcție de preferințe.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce tartele noastre vor mai sta la frigider timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.