Monştri printre noi – 5 exemple de ucigaşi în serie şi metodele lor malefice

Monştri printre noi – 5 exemple de ucigaşi în serie şi metodele lor malefice
Monştri printre noi – 5 exemple de ucigaşi în serie şi metodele lor malefice

Oamenii sunt capabili să comită acte de o cruzime ieşită din comun, unele mai abominabile decât crimele. E suficient să ne uităm la câţiva ucigaşi în serie descoperiţi de-a lungul anilor.

 

Ucigaşii în serie sunt mai răi decât criminalii de rând. În cele mai multe cazuri, nu există niciun substrat pasional sau intenţie de răzbunare faţă de victimă, ci este vorba doar de o dorinţă de nestăpânit de a ucide.

 

Pentru a-şi duce la capăt aceste porniri, dar şi pentru a încerca să scape nepedepsiţi, ucigaşii în serie apelează adesea la diverse tactici şi subterfugii. În acest articol analizăm 5 cazuri de ucigaşi în serie ale căror metode îţi dau fiori.

 

1. Henry Howard Holmes şi labirintul crimelor

 

Holmes a fost un ucigaş în serie care a trăit în secolul XIX şi care a construit un castel ca un labirint, „Castelul crimelor”, unde a atras şi ucis aproximativ 200 de

oameni.

 

Henry Howard Holmes a fost unul dintre primii ucigaşi în serie cunoscuţi din istorie. În afară de „ocupaţia” de ucigaş în serie, Holmes mai era şi escroc de succes.

 

Ca să îi fie mai uşor să găsească şi să prindă victime, Holmes a deschis un hotel care mai târziu avea să fie cunoscut drept „Castelul crimelor”.

De fapt, „castelul” era o casă al cărei ultim etaj fusese transformat în hotel.

 

Văzut din afară, era doar o clădire mare. Interiorul său, echipat cu pasaje şi uşi secrete, era proiectat ca un labirint cunoscut în profunzime doar de Holmes.

 

Clienţii care se cazau în această clădire deveneau în cele din urmă victimele lui Holmes.

Victimele erau adormite cu cloroform, gazate, strangulate sau omorâte în bătaie.

 

Trupurile acestora erau apoi aruncate în gropi săpate în pivniţă şi acoperite cu var nestins sau cu acid. Cele mai multe victime au fost femei.

 

Nu se cunoaşte numărul exact, dar cele mai multe estimări indică 200 de morţi.

 

2. Ucigaşi în serie – Amelia Elizabeth Dyer şi cei 400 de copii

 

Infractoare din epoca victoriană, englezoaica Amelia Elizabeth Dyer le promitea oamenilor că va avea grijă de copiii lor ilegitimi, încasa banii, iar apoi comitea crimele. Pe parcursul a 20 de ani a ucis peste 400 de copii mici.

 

Considerată nr. 1 pe lista celor mai „prolifici” ucigaşi în serie din istorie, Amelia Elizabeth Dyer a fost o soră medicală care la un moment dat a rămas văduvă.

Pentru a se putea întreţine, a început să aibă grijă de copii nedoriţi (de obicei, ilegitimi) în schimbul unor sume de bani, cu promisiunea că se va îngriji ea însăşi de micuţi sau îi va da spre adopţie cuplurilor care nu puteau avea urmaşi.

 

Folosind această acoperire, Amelia Elizabeth Dyer a început să adopte copii ilegitimi şi să încaseze banii pentru fiecare caz în parte.

Numai că, în loc să aibă grijă de copii, îi omora şi le ascundea cadavrele.

 

În total, a făcut peste 400 de victime. A fost arestată şi spânzurată în iunie 1896.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare. 

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Stiai ca poti scapa de alunite in mod natural? Incearca aceste remedii la tine acasa!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Horoscop pentru 2019. Schimbari majore explicate de un cunoscut astrolog

Cine este și câți ani are Bertan Asllani, chipeșul actor dă viață personajului Alaz Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Publicul din România l-a cunoscut recent în producția „Tablou de familie”, în rolul Yalin

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies