Oamenii sunt capabili să comită acte de o cruzime ieşită din comun, unele mai abominabile decât crimele. E suficient să ne uităm la câţiva ucigaşi în serie descoperiţi de-a lungul anilor.
Ucigaşii în serie sunt mai răi decât criminalii de rând. În cele mai multe cazuri, nu există niciun substrat pasional sau intenţie de răzbunare faţă de victimă, ci este vorba doar de o dorinţă de nestăpânit de a ucide.
Pentru a-şi duce la capăt aceste porniri, dar şi pentru a încerca să scape nepedepsiţi, ucigaşii în serie apelează adesea la diverse tactici şi subterfugii. În acest articol analizăm 5 cazuri de ucigaşi în serie ale căror metode îţi dau fiori.
1. Henry Howard Holmes şi labirintul crimelor
Holmes a fost un ucigaş în serie care a trăit în secolul XIX şi care a construit un castel ca un labirint, „Castelul crimelor”, unde a atras şi ucis aproximativ 200 de
Henry Howard Holmes a fost unul dintre primii ucigaşi în serie cunoscuţi din istorie. În afară de „ocupaţia” de ucigaş în serie, Holmes mai era şi escroc de succes.
Ca să îi fie mai uşor să găsească şi să prindă victime, Holmes a deschis un hotel care mai târziu avea să fie cunoscut drept „Castelul crimelor”.
De fapt, „castelul” era o casă al cărei ultim etaj fusese transformat în hotel.
Văzut din afară, era doar o clădire mare. Interiorul său, echipat cu pasaje şi uşi secrete, era proiectat ca un labirint cunoscut în profunzime doar de Holmes.
Clienţii care se cazau în această clădire deveneau în cele din urmă victimele lui Holmes.
Victimele erau adormite cu cloroform, gazate, strangulate sau omorâte în bătaie.
Trupurile acestora erau apoi aruncate în gropi săpate în pivniţă şi acoperite cu var nestins sau cu acid. Cele mai multe victime au fost femei.
Nu se cunoaşte numărul exact, dar cele mai multe estimări indică 200 de morţi.
2. Ucigaşi în serie – Amelia Elizabeth Dyer şi cei 400 de copii
Infractoare din epoca victoriană, englezoaica Amelia Elizabeth Dyer le promitea oamenilor că va avea grijă de copiii lor ilegitimi, încasa banii, iar apoi comitea crimele. Pe parcursul a 20 de ani a ucis peste 400 de copii mici.
Considerată nr. 1 pe lista celor mai „prolifici” ucigaşi în serie din istorie, Amelia Elizabeth Dyer a fost o soră medicală care la un moment dat a rămas văduvă.
Folosind această acoperire, Amelia Elizabeth Dyer a început să adopte copii ilegitimi şi să încaseze banii pentru fiecare caz în parte.
Numai că, în loc să aibă grijă de copii, îi omora şi le ascundea cadavrele.
În total, a făcut peste 400 de victime. A fost arestată şi spânzurată în iunie 1896.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare.