Mousse-ul în trei culori se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mousse în trei culori.
Rețetă de Mousse în trei culori
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată. O idee excelentă și apetisantă de mic-dejun!
Citește și: Mini Pavlova cu cremă de frișcă și fructe proaspete. Perfectă pentru o gustare rapidă!
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru mousse de ciocolată neagră:
- 150 g de ciocolată neagră
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de zahăr pudră
-
Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu lapte:
- 150 g de ciocolată cu lapte
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)
Ingrediente pentru mousse de ciocolată albă:
- 150 g de ciocolată albă
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)
Ingrediente pentru decor:
- Ciocolată rasă (neagră, cu lapte sau albă, după preferință)
- Frunze de mentă
Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!
Mod de preparare
-
Pasul 1. Pregătirea mousse-ului de ciocolată neagră: Topește ciocolata neagră pe bain-marie (baie de aburi) și las-o să se răcească ușor. Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până devine fermă. Încorporează gălbenușurile în ciocolata topită și răcită. Bate albușurile până devin spumă tare. Încorporează cu grijă frișca bătută în amestecul de ciocolată și gălbenușuri. Adaugă treptat albușurile bătute, amestecând ușor pentru a menține textura aerată.
-
Pasul 2. Pregătirea mousse-ului de ciocolată cu lapte: Vom repeta aceiași pași ca pentru mousse-ul de ciocolată neagră, folosind ciocolată cu lapte în locul celei negre. Prin urmare, vom începe prin a topi ciocolata cu lapte pe bain-marie, pentru ca ulterior să o lăsăm să se răcească. Separat, vom bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, urmând să încorporăm gălbenușurile în ciocolata topită. Albușurile le batem și pe ele separat, până devin spumă. Încorporează frișca bătută în amestecul de ciocolată și gălbenușuri, apoi adaugă albușurile, amestecând pentru a menține textura dorită.
-
Pasul 3. Pregătirea mousse-ului de ciocolată albă: Exact ca în cazul celorlaltor două mousse-uri, vom repeta pașii, folosind de această dată, ciocolată alba. Topește ciocolata albă și las-o să se răcească. Separat, amestecă smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, iar gălbenușurile se vor încorpora în ciocolată, după ce s-a răcit. Separat batem și albușurile. A venit momentul să încorporăm frișca în ciocolată, dar și alături de albușuri, până obținem mousse-ul dorit.
-
Pasul 4. Asamblare: Începe cu mousse-ul de ciocolată neagră. Împarte-l uniform în căni și nivelează stratul. Pune cănițele la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute pentru a se întări ușor. Adaugă mousse-ul de ciocolată cu lapte peste stratul de ciocolată neagră și nivelează. Pune din nou la frigider pentru 15-20 de minute. Adaugă mousse-ul de ciocolată albă deasupra stratului de ciocolată cu lapte și nivelează. Lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când mousse-ul este bine întărit.
-
Pasul 5. Decorare: Presară ciocolată rasă deasupra fiecărei căni de mousse. Adaugă câteva frunze de mentă pentru un aspect proaspăt și elegant. Asigură-te că fiecare strat de mousse este ușor întărit înainte de a adăuga următorul strat, pentru a preveni amestecarea culorilor. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.