Musaca de cartofi gratinată. Un preparat sățios și perfect pentru cină!

retete pentru cina

Musaca de cartofi gratinată

Musacaua de cartofi gratinată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos

veți putea prepara o rețetă perfectă de musaca de cartofi gratinata. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă musaca de cartofi gratinata, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de musaca de cartofi gratinata 

Rețeta delicioasă de musaca de cartofi gratinata, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de musaca de cartofi gratinata este de 30 de minute 

Musaca de cartofi gratinată[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- 40 de minute 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- o oră și 10 minute 

Rețeta de musaca de cartofi gratinata este pentru 6 persoane 

musaca de cartofi cu carne de pui
Musaca de cartofi gratinată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată, un desert clasic, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și răsfăț pentru papilele gustative!

Ingrediente – musaca de cartofi gratinata 

  •  2 kg de cartofi 
  • 1 kg de carne de porc, tocată 
  • 5 cepe 
  • 550 g de suc de roșii 
  • 450 g de smântână 
  • 5 ouă 
  • Mărar proaspăt  
  • pătrunjel proaspăt 
  • Ulei 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • 5 roșii 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

musaca de cartofi cu vinete
Musaca de cartofi gratinată[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare- musaca de cartofi gratinata 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem virgula este să ne ocupăm de fierberea cartofilor. Aceștia se fierb în coajă, într-o oală de dimensiuni mai mari, pe care am umplut o cu apă, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, cartofii se vor lăsa la răcit, iar abia apoi îi vom curăța de coajă.
    Odată ce cartofii sunt răciți pentru ai putea curăța de coajă, îi vom tăia ulterior în felii de o grosime medie bun, urmând să îi lăsăm deoparte. 
  2.  Acum a venit e timpul să ne ocupăm și de ceapă, pe care o vom toca mărunt și o vom căli într-o tigaie de dimensiuni mai mari în care am adăugat 3 linguri de ulei, pentru a ocoli așa cum ne dorim.
    După puțin timp, vom adăuga și un praf de sare, și vom aștepta ca apa să devină translucidă, moment în care vom ști că a venit timpul să adăugăm și carnea tocată de porc. Este nevoie ca din când în când să mai amestecăm cu o lingură de lemn. 
  3. Odată ce ceapa noastră și carnea tocată de porc au început să se mai gătească, vom ști că este momentul să adăugăm și sucul de roșii, pe care îl vom lăsa pe foc mediul, timp de aproximativ 30 de minute sau până când vom observa că, carnea de porc s-a gătit îndeajuns de mult. Imediat apoi, vom condimenta preparatul și cu sare și piper negru măcinat, după gust. 
  4. După acest pas, vom opri focul iar gură pentru că ingredientele pentru rețeta noastră de musaca de cartofi sunt gata de asamblare. Așadar, vom avea nevoie de o tavă rotundă, de dimensiuni mai mari, antiaderentă, pe care o vom unge fie cu ulei, fie cu unt, după preferințe. Vom începe prin a așeza un strat de cartofi în tavă, strat care va fi urmat de un alt strat, însă de această dată de carne, peste care vom adăuga și puțin mărar și pătrunjel, după preferințe. Procesul se repetă până când toate ingredientele au fost consumate, însă de menționat este faptul că ultimul strat trebuie să fie de cel de cartofi, iar astăzi am ales să îl așezăm într-o formă rotundă, însă puteți așeza cartofi așa cum doriți. 
  5. Deasupra acestui amestec vom turna și smântâna pe care am amestecat o în prealabil cu ouăle pe care le-am bătut bine. Deasupra mai presărăm încă puțin mărar și pătrunjel proaspăt, după preferințe, iar opțional puteți adăuga și câteva felii de roșii. 
  6. Tava se va introduce la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, tava se va scoate din cuptor, iar atunci când vom putea, vom scoate și musacaua de cartofi din tavă, pentru ca aceasta să se poată servi caldă, iar rețeta este gata. Poftă bună! 

musaca de cartofi cu carne de curcan
Musaca de cartofi gratinată[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de musaca de cartofi gratinata 

  •  Ca ingredientul principal al acestei rețete, cartofii, să iasă cât mai gustoși cu putință, aceștia trebuie să fie fierți cu tot cu coajă, pentru ca ulterior să îi decojim, după fierbere. 
  • De asemenea, pentru a evita arderea cepei, se adaugă și praful de sare în tigaie. 
  • Mărarul și pătrunjelul sunt ingrediente opționale, însă oferă un aspect plăcut și fresh al rețetei. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

musaca de cartofi simpla
Musaca de cartofi gratinată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui sare în cafea. Trucul pe care trebuie să îl încerci acasă!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Salată cu somon afumat, un preparat care îți va satisface poftele. Somonul afumat devine vedeta farfuriei!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies