Maicile de la Mănăstirea Țigănești au prezentat rețeta unei musaca de vinete.
Maicile de la Mănăstirea Țigănești împart cu drag, iubire și credință din preparatele pe care le pregătesc în post sau în zilele speciale de sărbătoare.
Care sunt ingredientele pentru musacaua de vinete
Citește și: Rețeta de ghiveci călugăresc a lui chef Sorin Bontea. „Ce bine miroase! E foarte bun.”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Două dintre maicile Mănăstirii Țigănești au prezentat, pentru Trinitas, o rețetă simplă de musaca de post din vinete și au menționat toate ingredientele folosite.
Ingrediente:
- 5-6 vinete
- 3 ardei grași roșii
- 3 cepe
- 5 căței de usturoi
- 4 roșii potrivite
- 200 ml sos roșii
- O legătură pătrunjel
- Sare
Cum prepară maicile musacaua de vinete mănăstirească
După ce au pregătit toate ingredientele, cele două maici încep prin a căli vinetele, ceapa, ardeiul și usturoiul, însă pe rând, apoi pun în tavă câte un strat din fiecare, începând cu vinetele. După ce au pus toate straturile, adaugă sos de roșii deasupra și pune la cuptor pentru 15-20 de minute.
Când tava este gata, adaugă deasupra pătrunjel. „ Vă prezentăm o musaca de vinete, o rețetă simplă, o mâncare mănăstirească, gata în 20 de minute. Ingredientele le avem de față. Vinete, ardei, ceapă și roșii. Se poate face și cu carne. Această rețetă poate fi regândită și se poate adapta. Curăț vânăta, apoi o tai felii cu diametru un pic mai gros. Aceste felii mai apoi se vor prăji în ulei. Este o rețetă mănăstirească, maicile o fac de multă vreme. Am învățat-o tradițional, se gătește când vine perioada de post sau când e o masă mai aparte. Se taie și usturoiul cuburi. Se poate adăuga și carne. Adăugăm sare peste vinete și amestecăm, apoi prăjim vinetele. După ce s-au pătruns și s-au rumenit un pic le scoatem pe o farfurie pe care am pus un prosop de bucătărie. Tragem și usturoiul la tigaie, îl lăsăm să se moaie. Apoi tragem și ceapa, iar, în cele din urmă, ardeiul.