Mușchiulețul de vițel la grătar reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Mușchiuleț de vițel la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Mușchiuleț de vițel la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mușchiule ț de vi ț el la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Mușchiuleț de vițel la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon, absolut delicioasa, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Mușchiule ț de vi ț el la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Re ț eta de Mușchiule ț de vi ț el la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon este pentru 4 persoane
Citește și: Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci. Sfaturi si trucuri pentru desertul perfect!
Ingrediente – Mușchiule ț de vi ț el la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon
Pentru mușchiuleț de vițel:
- 4 mușchiuleți de vițel
- sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 4 linguri de ulei de măsline
Pentru piureul de morcovi:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- O jumătate de kg de morcovi
- sare și piper după gust
- ulei de măsline
Pentru sos:
- 1 cană de iaurt grecesc
- O jumătate de cană de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 cățel de usturoi tocat
- sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Pentru sparanghel învelit în bacon:
- 1 legătură de sparanghel
- 8 felii de bacon
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Mușchiule ț de vi ț el la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon
Pasul 1. Pregătiți piureul de morcovi: Curățați și tăiați morcovii în bucăți potrivite și fierbeți-i în apă cu sare până devin moi. Scoateți apoi excesul de apă și puneți morcovii fierți într-un blender împreună cu o lingură de ulei de măsline. Mixați până obțineți o pastă fină și omogenă, apoi adăugați sare și piper după gust.
Pasul 2. Pregătiți sos: Într-un bol mic, amestecați iaurtul grecesc, pătrunjelul tocat, usturoiul tocat, sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust. Amestecați bine și lăsați să se odihnească în frigider până când sunteți gata să-l serviți.
Pasul 3. Pregătiți sparanghelul învelit în bacon: Curățați bine sparanghelul și tăiați partea lemnoasă de la capăt. Împărțiți sparanghelul în jumătate și înfășurați fiecare jumătate cu 2 felii de bacon. Fixați cu scobitori și puneți într-o tavă cuptor.
Pasul 4. Pregătiți mușchiuleții de vițel: Presărați mușchiuleții cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjiți mușchiuleții pe fiecare parte până când devin aurii și se formează o crustă crocantă.
Pasul 5. În timp ce mușchiuleții se gătesc, puneți tava cu sparanghelul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și gătiți timp de aproximativ 10 minute sau până când baconul devine crocant și sparanghelul este gata.
Pasul 6. Când mușchiuleții sunt gata, scoateți-i din tigaie și lăsați-i să se odihnească timp de câteva minute.
Pasul 7. În timp ce mușchiuleții se odihnesc, încălziți sosul portocaliu și sosul verde.
Pasul 8. Așezați fiecare mușchiuleț pe o farfurie și puneți sosul portocaliu peste fiecare bucată. Lângă mușchiuleț, puneți sparanghelul învelit în bacon și lângă acesta, adăugați o lingură de sos verde.
Pasul 9. Servește și savurează această delicioasă combinație de arome și texturi.
Mușchiulețul de vițel la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci. Sfaturi si trucuri pentru desertul perfect!