Prăjiturile cu morcovi, cremă albă și nuci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepară destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra, absolut delicioase, în doar 14 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora și 30 de minute
Rețeta de Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra este pentru 8 persoane
Citește și: Ce înseamnă cifrele de pe oua. Care este semnificația fiecărui cod de pe aceste produse
Ingrediente – Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt nesărat, tăiat cubulețe
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță sare
- 3 linguri de apă rece
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g morcovi, curățați și dați prin răzătoarea mare
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- 100 g cremă de brânză
- 50 g nuci, tocate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra
Pasul 1.
Pasul 2. Adaugă gălbenușul și apă rece și mixează până când aluatul se adună într-o bilă. Dacă este nevoie, mai adaugă puțină apă rece.
Pasul 3. Acoperă aluatul cu folie de plastic și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Pasul 4. Între timp, prepară umplutură. Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă ceapă și usturoiul. Sotează până când devin moi.
Pasul 5. Adaugă morcovii și continuă să sotezi timp de aproximativ 10 minute, până când morcovii devin moi.
Pasul 6. Scoate tigaia de pe foc și lasă umplutură să se răcească.
Pasul 7. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pasul 8. Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață înfăinată până când are grosimea de aproximativ 5 mm.
Pasul 9. Taie aluatul în cercuri cu ajutorul unui cuțit sau al unui pahar și pune fiecare cerc într-o formă pentru gogoașă.
Pasul 10. Umple fiecare formă cu umplutură de morcovi și presară nuci tocate pe deasupra.
Pasul 11. Coace la cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până când sunt frumos rumenite.
Pasul 12. Scoate formele din cuptor și lasă-le să se răcească timp de câteva minute.
Pasul 13. Pune cremă de brânză într-un castron mic și amestecă-o bine cu o furculiță.
Pasul 14. Pune o linguriță de cremă de brânză pe deasupra fiecărei prăjituri și servește cald sau la temperatura camerei.
Prăjiturile cu morcovi, cremă albă și nuci deasupra sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Salată cu roșii, brânză stracciatella, ciabatta și busuioc. Un amestec de arome, mai mult decât bogate!