Negresa cu budincă de banane la pahar se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de
Rețetă de Negresă cu budincă de banane la pahar
Rețeta delicioasă de Negresă cu budincă de banane la pahar, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Negresă cu budincă de banane la pahar este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Negresă cu budincă de banane la pahar este pentru 4 persoane
Ingrediente – Negresă cu budincă de banane la pahar
Ingrediente pentru negresă
- 200 ml de iaurt grecesc, la temperatura camerei
- 100 ml de lapte, la temperatura camerei
- 100 g de pudră de cacao
- 100 g de fulgi de ovăz
- 200 g de zahăr granulat
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 100 ml de sos de mere
- un pliculeț de praf de copt
- Sare
- o esență de rom
- Fructe de pădure
ingrediente pentru budinca de banana
- 200 g de zahăr granulat
- 3 linguri de amidon
- 550 ml de lapte, la temperatura camerei
- 2 ouă, la temperatura camerei
- o esență de vanilie
- 2 linguri de unt, temperatura camerei
- 2 bananele coapte
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este
Citește și: Budincă de caramel. Servită rece este o adevărată delicatesă!
Mod de preparare- Negresă cu budincă de banane la pahar
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de negresă cu budincă de banane, la pahar, este să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 200 °C, timp în care vom alege și eu o tavă de cuptor pe care vom așeza hârtie de copt.
- Într-un robot de bucătărie, vom adăuga iaurtul grecesc, laptele, pudra de cacao, fulgii de ovăz, zahărul granulat, ouăle, sosul de mere, pliculețul de praf de copt, sarea, după gust, dar și esența de rom. Toate aceste ingrediente se vor mixa la nivel mic, pentru început timp de aproximativ 5 minute sau până când toate ingredientele se vor omogeniza complet, astfel încât la final să obținem o textură cremoasă acesteia.
- Compoziția se va turna în tavă și o vom introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și negresa din aceasta și o va lăsa să se răcească la temperatura camerei, pentru ca ulterior să o tăiem în cubulețe sau să o sfărâmăm, în funcție de preferințe.
- Acum ne vom ocupa să preparăm și budinca de banana. Așadar, tot ce trebuie să facem pentru început este să amestecăm amidonul în puțin lapte, până când nu se vor mai forma cocoloașe. În continuare vom avea nevoie de o altă dimensiune mai mare în care vom adăuga restul de lapte, untul, zahărul granulat, dar și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente se vor amesteca împreună și compoziția se va lăsa să fiarbă la foc mic până în momentul în care untul este complet topit iar zahărul dizolvat.
- Abia apoi vom lua oala de pe foc și vom adăuga amidonul pe care l-am amestecat cu laptele, anterior, vom amesteca bine cu telul și vom adăuga și ouăle, dar și bananele pe care le-am pasat în prealabil cu ajutorul unei furculițe. Amestecăm bine de tot toate ingredientele și punem bunica pe foc iar, timp de aproximativ 5 minute sau până când observăm că este bine legată, timp în care vom amesteca foarte des.
- Odată ce au fost făcuți acești pași, vom începe să decorăm desertul nostru. Așadar, în câteva pahare, în funcție de compoziția reieșită, vom începe prin a așeza un strat de negresă, apoi vom alterna cu budinca de banana și cu bucățele sfărâmate din negresă, astfel încât deasupra lor să așezăm câteva fructe de pădure, sau altele în funcție de preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi. Un meniu potrivit pentru invitați!