Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi. Un meniu potrivit pentru invitați!

piept de pui la cuptor cu marar

Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi

Puiul prăjit cu usturoi și cartofi noi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai

jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi

Rețeta delicioasă de Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi este de o oră 

retete de platouri
Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- o oră 

Timp total- 2 ore 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Rețeta de Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi este pentru 6 persoane 

retete cu preparate pui
Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi

Ingrediente pentru puiul prăjit cu usturoi 

  • 5 felii de bacon 
  • 5 linguri de făină 
  • 1 kg și jumătate de pulpe de pui, partea superioară 
  • 5 linguri de ulei de măsline 
  • 5 fire de ceapă verde, tocată mărunt 
  • 5 căței de usturoi, tocați mărunt 
  • 2 lingurițe de ierburi uscate, la alegere 
  • o cană de vin alb 
  • o cană și jumătate de supă de pui 
  • pătrunjel tocat 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

ingrediente pentru cartofii noi 

  • 1 kg și jumătate de cartofi noi 
  • 10 căței de usturoi 
  • 150 g de unt, la temperatura camerei 
  • 5 linguri de ulei de măsline 
  • 2 legături de mărar 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați

sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

cartofi noi cu marar si smantana
Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul

Mod de preparare- Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pui prăjit cu usturoi și cartofi noi, este să începeți prin a prepara puiul.
    Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari pe care vom pune pe aragaz, la foc mediu, iar pentru început în această tigaie vom rumenii bacon-ul, timp de aproximativ 5 minute. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga făina, alături de ierburile uscate, la alegere, dar și sare și piper negru măcinat după gust, ingrediente pe care le vom amesteca împreună. Prin acest amestec de condimente, vom da fiecare pulpă de pui în parte, astfel încât să ajungă pe toată suprafața lor. 
  3. Odată ce bacon-ul s-a prăjit, îl vom da deoparte, iar în grăsimea care a rămas în tigaie vom prăji pulpele de pui, mai bine spus le vom rumeni ușor, pe fiecare parte, iar ulterior le vom așeza pe o farfurie. 
  4. Tot aici vom adăuga și uleiul de măsline și vom căli ceapa și usturoiul împreună timp de aproximativ 10 minute, pentru ca mai apoi să adăugăm peste și supa de pui, dar și vinul, ingrediente pe care le vom lăsa să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute. 
  5. După acest interval de timp, vom adăuga în tigaie și pulpele de pui prăjite, dar și bacon-ul pe care l-am rumenit, pentru a mai lăsa preparatul pe foc timp de aproximativ 40 de minute, timp în care din când în când vom mai amesteca. 
  6. În acest interval de timp, ne vom ocupa și de prepararea cartofilor noi, cu care vom servi pulpele de pui. Așadar, tot ce trebuie să facem este să spălăm foarte bine cartofii, însă în coajă, pentru ca ulterior să îi tăiem fie în sferturi fie în jumătăți, în funcție de preferințe. Aceștia se vor așeza rând pe rând într-o tavă termorezistentă de cuptor, și vom unge cu uleiul de măsline astfel încât să ajungă pe toată suprafața lor. Usturoiul poate să fie zdrobit sau se poate tăia în jumătate astfel încât să-l așezăm apoi printre cartofi. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat după gust, apoi tava se va introduce în cuptor timp de aproximativ 40 de minute la o temperatură de 180 °C. Cu puțin timp înainte de a scoate cartofii din cuptor, vom topi untul separat și vom adăuga deasupra mărar, dacă mai este nevoie sare și piper negru măcinat, sos pe care îl vom turna peste cartofii noi din tavă, moment în care vom mai îndepărta și din cățeii de usturoi. Mai lăsăm tava la cuptor timp de aproximativ 10 minute, apoi o scoatem. 
  7. Acum că atât pulpele de pui sunt gata, cât și cartofii noi la cuptor, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru cina
Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să faci ca porumbul tău să iasă mai moale. Trucul puțin cunoscut de gospodine

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă cu mere. Gospodinele din Moldova știu secretul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies