Nelu Tătaru, despre legea carantinei! Câte zile trebuie să stea pacienții asimptomatici în spital

Nelu Tătaru, despre legea carantinei! Anunț de ultimă oră
Nelu Tătaru, despre legea carantinei! Anunț de ultimă oră

Nelu Tătaru, despre legea carantinei. Informații de ultimă oră despre paceinții asimptomatici. Ce a anunțat Ministrul Sănătății în urmă cu puțin timp.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre legea carantinei și despre perioada pe care pacienții asimptomatici trebuie să o petreacă în spital, după ce sute de pacienți depistați pozitiv cu Covid-19 au ales să se externeze.

Marți a avut loc ședința în urma căreia senatorii au discutat legea carantinei și a izolării. Marți seara, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit care sunt rezultatele orelor prelungite de dezbateri de la Comisia Juridică a Senatului.

Astfel, conform declarațiilor lui Nelu Tătaru, legea carantinei și izolării i-ar putea obliga pe pacienții asimptomatici să stea internați în spital timp de 48 de ore, urmând ca ulterior aceștia să fie trimiși în izolare până la 14 zile.

„Am participat la ședința Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului și ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea ședinței și votul care va urma să meargă pe același parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale.

Citeste si: Alertă în România! Raed Arafat a fost amenințat cu moartea: „M-am obișnuit”

Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la COVID. Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcție de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiția că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit stirielprotv.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Nelu Tătaru, despre legea carantinei! Anunț de ultimă oră
Nelu Tătaru, despre legea carantinei! Anunț de ultimă oră

În ceea ce priveşte persoanele care şi-au făcut testul COVID-19, ministrul Sănătăţii a spus că acestea “stau în izolare până obţin rezultatul”.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre prelungirea stării de alertă: „Este aproape iminentă”

El a explicat şi cum se derulează procedura pentru pacienţii care au noul coronavirus.

“DSP-ul va fi cel care va da şi actul administrativ la 48 de ore- dacă se rămâne internat, dacă se pleacă la domiciliu în izolare. Medicul propune şi recomandă, decizia administrativă este luată de DSP”, a precizat Tătaru.

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Întrebat dacă cei care nu respectă izolarea, riscă sancțiuni, Nelu Tătaru a spus:  “A rămas să se discute și aceste sancțiuni. Ele sunt specificate în legea 54, avem și un Cod penal, dar eu sper că prin această lege să ajungem la un numitor comun”. 

Referitor la persoanele care vin în România din zone roșii, rămâne valabilă carantina obligatorie la domiciliu.

Senatorii amână să dea votul final

Încă de vineri, senatorii amână să dea votul final pe actul normativ, în acest context președintele României a făcu din nou un apel subliniind importanța adoptării legii, și învinuindu-i pe social-democraţi, care au majoritatea în parlament, de întârzierea deciziei.

„PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat. Vă spun drept – este extrem de trist, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci, Doamne ferește, poate chiar a sute de români.

Aprobați o formă bună pentru această lege! Altfel, veți fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români!”, a spus Klaus Iohannis în cadrul unei intervenții.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Raed Arafat, anunț important despre închiderea stațiunilor: „Nu mai avem...”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies