„Nu am încasat din vânzările albumelor, chiar dacă am fost cea mai bine vândută trupă.” Liviu Vârciu a pierdut o sumă foarte mare, atunci când făcea parte din L.A!

„Nu am încasat din vânzările albumelor, chiar dacă am fost cea mai bine vândută trupă.” Liviu Vârciu a pierdut o sumă foarte mare, atunci când făcea parte din L.A!
„Nu am încasat din vânzările albumelor, chiar dacă am fost cea mai bine vândută trupă.” Liviu Vârciu a pierdut o sumă foarte mare, atunci când făcea parte din L.A!

Liviu Vârciu a câștigat un nume în industria muzicală din România în urmă cu 20 de ani, în calitate de membru al trupei L.A.

Melodiile formației au devenit hituri, însă artistul a dezvăluit că nu au obținut câștiguri substanțiale în acea perioadă. El a povestit cum membrii uneia dintre cele mai populare trupe ale anilor 2000 au fost înșelați.

Citește și: „Fosta mea soție m-a părăsit pentru că nu aveam bani” Liviu Vârciu, declarații neașteptate în timpul unui concert. Ce a spus artistul în văzul tuturor?

Liviu Vârciu a pierdut o sumă foarte mare, atunci când făcea parte din L.A

Cu mai mult de 20 de ani în urmă, trupa L.A. a cucerit piața muzicală din România. Membrii Liviu Vârciu, Aurelian Ciocan și Adrian Zainea au lansat melodii de succes, care s-au transformat rapid în hituri. Au dominat topurile muzicale pentru o perioadă semnificativă, dar în cele din urmă au hotărât să-și urmeze drumurile separat.

Trupa L.A a fost una dintre cele mai iubite formații ale anilor 2000. Cu toate acestea, Liviu Vârciu a dezvăluit că atât el, cât și colegii săi nu au avut parte de câștiguri considerabile în acea perioadă. Potrivit artistului, au suferit o pierdere financiară de aproximativ patru milioane de dolari din cauza înșelătoriilor.

L.A, trupa cu mult succes, dar fără încasări

În cadrul unui eveniment, membrii trupei L.A.

s-au reunit într-o formă parțială. Liviu Vârciu și Adrian Zainea au urcat pe scenă și au interpretat cele mai îndrăgite melodii ale trupei L.A., animând atmosfera cu piese precum „Ochii tăi", „Femeia" și „Toată viața mea".

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

La această întâlnire, Liviu Vârciu și Adrian Zainea au împărtășit povestea trupei de succes care a avut venituri foarte scăzute din activitatea lor muzicală.

Trupa L.A. a suferit o pierdere financiară de aproximativ 4 milioane de dolari din cauza altor persoane care au încasat drepturile de autor. Liviu Vârciu a subliniat că situația nu va rămâne neschimbată pentru mult timp.

„Noi nu am făcut niciodată bani pe drepturi de autor. Drepturile noastre sunt la niște oameni… Încă nu m-am pus eu un pic pe treabă, dar o să mă pun de luna viitoare.

Noi nu prea am încasat din drepturi de autor, noi am încasat mult din concerte. Nu am încasat din vânzările albumelor, chiar dacă am fost cea mai bine vândută trupă din România. Am fost băieți săraci… Noi ne mulțumeam cu concertele”, a spus Liviu Varciu, potrivit unica.

Cum a fost păcălit Liviu Vârciu și câți bani a pierdut cu trupa L.A

Liviu Vârciu a menționat că în acea perioadă primeau bani din concerte, dar nu și din drepturi de autor. Aceasta nu a fost singura lor pierdere. Potrivit lui Liviu Vârciu, au vândut un album care valorează 4 milioane de dolari pentru doar 5.000 de dolari și au cedat o vacanță. Chiar și cu cartea trupei L.A., nu au avut parte de o afacere profitabilă. Au oferit-o cadou, în ciuda valorii sale de 120.000

de euro.

„Noi am dat un album care a făcut în jur de 4 milioane de dolari în 2001 pe o ladă de Wembley și 5.000 de dolari să mergem într-o vacanță. Și cartea L.A. a făcut vreo 120 mii de euro, pe vremea aia un apartament era 10 mii. Noi am făcut-o cadou. Am zis doar să o scoată să fie color, le-am zis să ne facă CD-ul color și e gratis, nu e problemă”, a mai spus Vârciu.

Adrian Zainea afirmă că în perioada în care a făcut parte din trupa L.A., era foarte tânăr pentru a fi conștient de legile din industria muzicală. Au descoperit drepturile lor pe parcurs, dar din păcate, a fost într-un stadiu avansat, cu mult prea mult întârziere.

„Când ne-am apucat de muzică nu erau foarte multe trupe în România. Am avut un succes foarte mare, noi având vârsta de 18 – 19 ani, nu știam noi cu legile, cu drepturi de autor. Am aflat după că am fost furați la mare stil. Dar aia e, în viață mai și pierzi. Viața merge înainte… Dar, totuși, trebuie să fim atenți”, a spus si Adrian Zainea.

Citește și: Care sunt noile zile de difuzare ale serialului “Totul pentru familia mea”! Iată când va putea fi urmărită îndrăgita producție turcească, din 30 septembrie, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Primul album al trupei L.A nu a adus niciun ban celor trei membri

Liviu Vârciu a discutat despre debutul trupei L.A. și primul lor album, care a fost primul CD color lansat în România. Albumul a înregistrat un succes impresionant, fiind vândut în 865.000 de exemplare, conform datelor oficiale. Cu toate acestea, în ciuda succesului înregistrat, artiștii nu au primit o recompensă semnificativă pentru munca lor.

„Pentru primul album L.A. eu nu am luat nici un ban. Eu l-am dat cadou. Am vrut să-mi pună poza pe copertă. Atât! Şi am zis: bă, dacă-mi pui poză pe copertă, eu nu vreau nimic. Şi el mi-a zis: îţi fac şi CD-ul color. A fost primul CD color din România. Am vrut să mă văd color, galben cum eram. Mi-a dat cadou o ladă de gin şi o ladă de ulei. Albumul s-a vândut în 865.000 de exemplare, pe acte, noi nu ştim cât au vândut fără acte. S-au luat 2 dolari pe bucată, iar asta înseamnă un milion şase sute de mii de dolari. Atât s-a câştigat pe album, pe acte. Eu l-am dat gratis pe o ladă de gin şi că m-a făcut color. Apoi, mi-a dat 5.000 de euro să mă duc într-o vacanţă.ilor nimic  Eu nu ştiam fraţ  pe vremea aia. Părinţii noştri nu au avut posibilităţi, am fost săraci, aveam câte o pereche de pantaloni pe care o spălam şi iar o îmbrăcam”, declara Vârciu în urmă cu ceva timp.

Citește și: ”Mă gândeam la esența vieții.” Fiica lui Liviu Vârciu, în lacrimi! Ce se petrece în viața Carminei, de când s-a mutat în Capitală



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

„Fosta mea soție m-a părăsit pentru că nu aveam bani” Liviu Vârciu, declarații neașteptate în timpul unui concert. Ce a spus artistul în văzul tuturor?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Cine este și câți ani are Bertan Asllani, chipeșul actor dă viață personajului Alaz Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Publicul din România l-a cunoscut recent în producția „Tablou de familie”, în rolul Yalin

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies