Află din rândurile următoare care este rețeta de tartă cu mere a Mirelei Vaida.
Mirela Vaida este o bucătăreasă iscusită, care mereu pregătește cele mai delicioase preparate pentru cei trei copii ai săi. De data aceasta, la insistențele micuților, vedeta a pregătit o rețetă gustoasă de tartă cu mere.
Prezentatoarea TV a filmat întreg procesul și l-a postat pe canalul său de YouTube.
Rețeta de tartă cu mere, scorțișoară și coniac a Mirelei Vaida
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- făină;
- zahăr;
- unt;
- mere;
- scorțișoară;
- coniac.
Mod de preparare:
Mirela Vaida a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Luăm un pachet de unt gras, de masă. Topim untul. Nu investesc în blat. Nu trebuie să fie ca la cozonac, să crească. Trebuie să fie doar crocant și bun la gust. Am topit untul și punem zahăr. Frec foarte bine untul cu zahăr, până se topește. După ce am topit foarte bine zahărul în unt, îngroșăm cu făină, astfel încât să fie un blat consistent, ca plastilină. Să nu fie foarte gros, dar nici subțire. Untul trebuie lucrat bine cu el, bine omogenizat cu făina și cu zahărul. Frământat repede și băgat 20 de minute la congelator. Îl punem într-o bucată de staniol și îl punem la congelator .”, a spus Mirela Vaida.
După ce a pus aluatul la congelator, Mirela Vaida a pregătit merele pentru plăcintă.
„Ne apucăm de curățat merele. Scoatem căsuța de semințe din mere și tot ce înseamnă codiță. Le tăiem felii. Nu foarte subțiri ca să nu se ardă în cuptor. Așa facem cu aproximativ 2 kg de mere. Punem zahăr din belșug, scorțișoară, de asemenea, din belșug și mai punem și un pic de coniac pentru aromă.