„Nu s-a schimbat nimic. Cântecul tot al meu este.” Cum a reacționat Olguța Berbec, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul

„Nu s-a schimbat nimic. Cântecul tot al meu este.” Cum a reacționat Olguța Berbec, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul
„Nu s-a schimbat nimic. Cântecul tot al meu este.” Cum a reacționat Olguța Berbec, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul

De mai bine de trei ani, în lumea muzicii populare românești, a avut loc o confruntare intensă între celebrele cântărețe Niculina Stoican și Olguța Berbec, aceasta din urmă acuzând-o pe colega sa de scenă de plagiat.

Cele două artiste au decis să-și rezolve disputele în instanță, Olguța Berbec sperând că acest demers legal va determina eliminarea piesei rivalului său de pe toate platformele de distribuție muzicală.

Citește și: „Sunt liniștită, nu este deloc confortabil că între oameni există asemenea preocupări. Eu doar m-am apărat.” Ce a declarat Niculina Stoican, la puțin timp după ce a câștigat procesul

Cum a reacționat Olguța Berbec, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul

Însă, recent, judecătorii au emis primul verdict în acest caz. Verdictul a confirmat că melodia care a fost subiectul disputelor nu este, de fapt, un plagiat, oferind astfel câștig de cauză lui Niculina Stoican.

Olguța Berbec nu se lasă învinsă și intenționează să continue procesul cu fosta sa colegă de scenă, chiar dacă verdictul actual a fost în defavoarea sa.

Artista din Mehedinți susține că această decizie nu este una definitivă și rămâne hotărâtă să-și dovedească drepturile asupra piesei sale, cu multă răbdare și determinare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Decizia nu este definitivă, urmează apelul. Nu s-a schimbat nimic. Cântecul tot al meu este. Aveți răbdare să se încheie procesul sau faceți o mică cercetare dacă doriți mai mult”, au fost declarațiile Olguței Berbec, conform Fanatik.

Cum a reacționat Niculina Stoican, după ce a câștigat procesul

Niculina Stoican susține cu încredere că justiția a făcut dreptate și crede că, în final, ea va avea câștig de cauză, deși decizia actuală nu este una definitivă. Argumentul său se bazează pe demonstrația că folclorul românesc nu poate fi atribuit direct unei persoane, ci este rezultatul inspirației și interpretării individuale.

Artista și-a exprimat sentimentul de liniște și a mărturisit că nu este confortabil că oamenii au astfel de dispute, chiar și după ce ea a câștigat în instanță.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Din punctul ei de vedere, folclorul și cântecul popular nu sunt deținute de nimeni în mod exclusiv, ci reprezintă o parte a patrimoniului imaterial al poporului român.

„Sunt liniștită, nu este deloc confortabil că între oameni există asemenea preocupări, chiar și în postura aceasta în care eu am câștigat. Eu doar m-am apărat, nu am făcut nimic altceva. Folclorul și cântecul popular nu este nici al meu, nici al ei, nici al nimănui altcuiva, decât varianta pe care o deții, în rest este al acestui popor.

Nu mă mulțumește deloc postura aceasta, mă mulțumește doar și trebuie să mulțumesc instanței pentru că a avut deschiderea necesară să caute, să asculte, să ceară probe și să înțeleagă ce înseamnă cântecul popular că face parte din patrimoniul imaterial al acestei țări. Nu este al meu, ci al nimănui. Noi deținem doar propriile noastre variante. E timpul să nu mai trăim egoiști”, a fost reacția vedetei.

Citește și: „Am simțit că spiritul lui Petrică e printre noi. A fost foarte emoționant, mi-au dat lacrimile. Îți rupe sufletul” Constantin Enceanu, cuprins de dorul bunului său prieten, Petrică Mîțu Stoian



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

„El nici nu era impresar. Nu respectă niciodată legea. Nu trebuia să pună mâna pe nimic, trebuia să vină poliția” Scandalul dintre sora lui Petrică Mîțu Stoian și Doru Gușman continuă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies