„Sunt liniștită, nu este deloc confortabil că între oameni există asemenea preocupări. Eu doar m-am apărat.” Ce a declarat Niculina Stoican, la puțin timp după ce a câștigat procesul

„Sunt liniștită, nu este deloc confortabil că între oameni există asemenea preocupări. Eu doar m-am apărat.” Ce a declarat Niculina Stoican, la puțin timp după ce a câștigat procesul
„Sunt liniștită, nu este deloc confortabil că între oameni există asemenea preocupări. Eu doar m-am apărat.” Ce a declarat Niculina Stoican, la puțin timp după ce a câștigat procesul

O lungă dispută între două cunoscute interprete de muzică populară, Olguța Berbec și Niculina Stoican, legată de acuzații de plagiat, a ajuns la final cu un verdict din partea instanței.

Totul a început cu mai bine de doi ani, când Olguța Berbec a intentat un proces colegelor sale de breaslă, susținând că una dintre piesele acesteia ar fi fost copiată.

Citește și: „A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară.” Procesul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec a luat sfârșit. Cine a câștigat cazul

Ce a declarat Niculina Stoican, la puțin timp după ce a câștigat procesul

Specialiștii au analizat în detaliu situația și au concluzionat că piesa interpretată de Niculina Stoican este, de fapt, o culegere din folclor și nu un plagiat provenit de la altă artistă. După lupte și procese în instanță, magistrații au ajuns la o hotărâre, stabilind că nu a avut loc un act de plagiat.

Artista a menționat că nu a fost deloc confortabil să se afle în mijlocul unei astfel de dispute legale, deoarece există multe alte probleme cu care oamenii se confruntă și care ajung în instanță.

„Sunt liniștită, nu este deloc confortabil că între oameni există asemenea preocupări. Eu doar m-am apărat, nu am făcut nimic altceva. Nu sunt eu cea care a făcut acțiunea în instanță, nu sunt eu cea care am acuzat pe nimeni.

Eu doar m-am apărat. Nu este deloc confortabil ce se întâmplă, chiar și în postura aceasta în care eu am câștigat, este trist să vezi că există atâtea alte lucruri importante și grave pe lume care trebuiesc reglementate prin lege și prin justiție și mai există și oameni care au asemenea preocupări desuete din punctul meu de vedere", a mărturisit Niculina Stoican, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce a mărturisit artista despre piesele din folcor

Niculina Stoican a mărturisit că piesele din folclorul românesc reprezintă o sursă de inspirație pentru toți artiștii și că acestea sunt transmise din generație în generație fără a fi deținute de un cântăreț anume. Ea a explicat că artiștii au drepturi doar asupra variantelor lor personale ale acestor piese.

„Folclorul și cântecul popular nu este nici al meu, nici al ei, nici al nimănui altcuiva, decât varianta pe care o deții, în rest este al acestui popor.

Nu mă mulțumește deloc postura aceasta, mă mulțumește doar și trebuie să mulțumesc instanței pentru că a avut deschiderea necesară să caute, să asculte, să ceară probe și să înțeleagă ce înseamnă cântecul popular că face parte din patrimoniul imaterial al acestei țări. Nu este al meu, ci al nimănui. Noi deținem doar propriile noastre variante. E timpul să nu mai trăim egoiști și să facem doar pentru noi și să trăim pentru sine.
Altfel lumea se va urâți și este mare păcat. Noi trebuie să o lăsăm moștenire copiilor noștri. Trebuie să clădim viitorul pe prezent, câți dintre interpreții români, avem exemplu generația mea, generația ei, câți dintre acești interpreți au avut asemenea acțiuni ca ale ei?! Niciunul, pentru că există știință clară, etnologie și etnomuzicologie care reglementează prin studiile făcute cântecul popular, de ce este sursă de inspirație, de ce are caracter anonim și colectiv", a
mai mărturisit Niculina Stoican, după ce judecătorii au dat verdictul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: „Am simțit că spiritul lui Petrică e printre noi. A fost foarte emoționant, mi-au dat lacrimile. Îți rupe sufletul” Constantin Enceanu, cuprins de dorul bunului său prieten, Petrică Mîțu Stoian

 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„Vine la petreceri cu zece oameni, normal că sunt alte prețuri. Ea vine cu microbuzul, cu o armată de oameni.” Cât cere Georgiana Lobonț pentru o nuntă? Suma impresionantă cu multe zerouri!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies