Nuga cu arahide. Un dulce tradițional, popular în multe țări din lume!

nuga cu arahide
Nuga cu arahide

Nuga cu arahide reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Nuga cu arahide. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Nuga cu arahide, preparata exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Nuga cu arahide

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Nuga cu arahide, absolut delicioasa, în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Nuga cu arahide este de 20 de minute

Nuga cu arahide[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – 20 de minute

Timp de așteptare – 4 ore+

Timp total – 4 ore si 40 de minute+

Re ț eta de Nuga cu arahide este pentru 4 persoane

nuga ingrediente
Nuga cu arahide[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!

Ingrediente – Nuga cu arahide

  • 500 g nuci sau migdale, tăiate mărunt
  • 500 g miere
  • 500 g zahăr
  • 5 albușuri de ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • hârtie de copt
  • unt pentru uns tava

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

halvita de nuga
Nuga cu arahide[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Nuga cu arahide

Pasul 1.   Înainte de a începe, pregătiți o tavă dreptunghiulară (de preferat una de dimensiuni mari) pe care o ungem cu unt și o acoperim cu hârtie de copt, pentru ca atunci când

preparatul este gata, doar să îl așezăm.

Pasul 2. Încălziți 500 de grame de miere și 500 de grame de zahăr într-un vas de dimensiuni medii, la foc mediu, până când zahărul se topește complet. Este important să amestecați constant pentru a evita arderea.

Pasul 3. Într-un alt vas, bateți 5 albușuri de ou până se formează vârfuri moi.

Adăugați încet siropul de miere și zahăr în albușuri, amestecând continuu. Continuați să amestecați până când amestecul devine gros și lucios.

Pasul 4. Adăugați cele 500 de grame de nuci tăiate și extractul de vanilie în amestecul de ouă și miere și amestecați bine, pana când toate ingredientele încep sa se incorporeze cat mai bine cu putință.

nuga dex
Nuga cu arahide[Sursa foto: freepik]

Citește și: Robi a recunoscut ce simte pentru Teodora: „Te iubesc”. Familia tinerei este, însă, împotriva concurentului de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Pasul 5.   Turnați amestecul de nougat în tava pregătită și neteziți suprafața cu o spatula sau cu orice altceva aveți la îndemână, numai sa dețină o suprafață neteda, pentru ca așa cum o veți nivela, așa se va raci si va avea si forma finala.

Pasul 6. Lăsați nougatul să se răcească la temperatura camerei timp de cel puțin 4 ore, peste noapte sau pana când hotărâți sa îl consumați.

Pasul 7. După ce nougatul s-a răcit, tăiați-l în bucăți mici cu un cuțit bine ascuțit și bucurați-va de gustul delicios!

Pasul 8.  Există multe variante ale acestui dulce, iar ingredientele pot fi personalizate în funcție de preferințele dvs. De exemplu, puteți adăuga stafide, fructe uscate, ciocolată sau chiar arome precum portocala sau lămâia. Încercați diferite combinații de ingrediente pentru a găsi nougatul perfect pentru dvs. De obicei, este făcut cu miere, nuci și albuș de ou, dar există multe alte variante ale acestui dulce delicios. Prin urmare, această rețetă de nuga se poate adapta la preferințele personale atunci când vine vorba despre umplerea acestora, însă ingredientele de baza trebuie să le păstrăm, pentru a ne asigura că rețeta iese așa cum trebuie.

Nuga cu arahide este gata și se poate servi. Poftă bună!

halvita vs nuga
Nuga cu arahide[Sursa foto: freepik]

Citește și: Prăjituri cu morcovi, cremă albă și nuci. Sfaturi si trucuri pentru desertul perfect!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Mușchiuleț de vițel la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon. Un gust aparte cu care veți uimi toți invitații!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”

VIDEO Rebecca și Antoni, discuție în urma celor întâmplate între ei. Tânărul o roagă să nu îl mai bage în seamă. „E urât ce faci și să vorbești așa de o fată care ți-a fost aproape”

INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies