O mamica din Bucuresti este disperata! Fiica ei, muscata de tantarii "mutanti". Stare de alerta pentru toti locuitorii Capitalei

O mamica din Bucuresti este disperata! Fiica ei, muscata de tantarii
O mamica din Bucuresti este disperata! Fiica ei, muscata de tantarii "mutanti". Stare de alerta pentru toti locuitorii Capitalei

Locuitorii Capitalei sunt terorizati de muscaturile de tantari. Mai mult, Primaria Capitalei nu a reusit nici in zi de azi sa se inteleaga cu firma contractata pentru a scapa Bucurestiul de insecte.

Boli transmise de tantari:

Malaria- se transmite prin muscatura tantarului anofel si afecteaza in special Africa sub-sahariana. Simptomele sunt resimtite dupa 830 de zile si includ:

    febra;
    frisoane;
    dureri articulare;
    varsaturi;
    anemie;
    cefalee;
    astenie;
    parestezii, paralizii, convulsii (mai rar, in cazul pacientilor cu sistemul imunitar foarte slabit).

Exista doua tipuri de malarie: benigna si maligna. Tipul benign este mai bland si mai usor de tratat. Malaria maligna poate fi foarte grava, uneori fatala. Tratamentul se face in institutii de specialitate si este diferit pentru diferitele forme ale bolii. Declararea cazului si internarea sunt obligatorii.

Febra galbena este o boala infectioasa provocata de un arbovirus, intalnita in regiunile tropicale ale Africii si regiunile nordice ale Americii de Sud.

Boala este transmisa de tantarii din specia Aedes Aegypti. Virusul are o perioada de incubatie de 36 zile, dupa care infectia se manifesta prin febra mare si subita, congestionarea fetei, care devine buhaita, si prin dureri abdominale si musculare. Vaccinarea este cea mai eficienta modalitate de preventie; este obligatorie in zona endemica si protejeaza pe o durata de 10 ani.

Febra Dengue este o boala care se manifesta mai ales in zonele tropicale din America de Sud, Africa sub-sahariana, India si Asia de Sud-Est. Ea este provocata de un virus transmis de tantarii din specia Aedes. Dupa 12 zile de incubatie, boala se manifesta prin febra foarte mare, dureri la nivelul articulatiilor si pete rosiatice la nivelul pielii. Nu exista tratament specific impotriva acestei boli, iar mortalitatea se ridica la circa 50%.

Febra West Nile ne da motive de ingrijorare in aceasta perioada, datorita cazurilor aparute in Europa, in state precum Grecia, Rusia, Olanda, Portugalia sau Bulgaria. In prezent, in Romania sunt inregistrati 20 de pacienti infectati cu West Nile. In majoritatea cazurilor, infectia cu acest virus se manifesta prin simptome asemanatoare cu cele ale gripei (febra, dureri de cap, dureri articulare sau musculare, greata, varsaturi, refuzul alimentelor, stare de epuizare). Totusi, anumite tulpini West Nile sunt mult mai virulente, caz in care boala poate evolua pana la meningita, encefalita sau meningo-encefalita.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Modalitate absolut naturală pentru a scăpa definitiv de ţânţari

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies