Oare ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu? “Daca nu ma ceri in casatorie, ne despartim.”

Este ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu?
Este ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu?

Sigur ti s-a intamplat si tie macar odata in viata, sa dai un ultimatum partenerului tau sau sa primesti unul de la acesta.

Este ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu? Sigur ti s-a intamplat si tie macar odata in viata sa dai un ultimatum partenerului tau sau sa primesti unul de la acesta. Este insa oare o idee buna sa faci asta? Conform unor sondaje, ultimatumul a devenit unul dintre cele mai intalnite motive de despartire. Si asta se intampla pe buna dreptate. Intr-o relatie in care ambii parteneri sunt fericiti, nu se ajunge niciodata in acest punct, si anume cel in care unul dintre parteneri are de facut o alegere sau de luat o decizie definitiva.

“Daca nu ma ceri in casatorie, ne despartim.”. “Daca nu ma prezinti parintilor, ne despartim.”. “Daca nu incetezi sa te mai joci atata pe calculator, ne despartim.”. “Daca nu ma ajuti la curatenie in casa, ne despartim”. Deseori amenintam cu despartirea fara sa si facem acest pas, iar acest obicei, pe langa faptul ca il deranjeaza teribil pe partener, ajunge sa nu mai fie credibil in fata lui.

Mai mult, prea putine sunt cazurile fericite in care constrangerea partenerului are rezultatul dorit.

Standardele unei femei

Citeste si: DESCOPERĂ: În cât timp se eliberează certificatul de căsătorie

Standardele unei femei
Este ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Amenintarile de acest gen practic reprezinta constrangeri la adresa partenerului care nu fac altceva decat sa acumuleze presiune emotionala. Si inevitabil vor izbunci si rezultatul nu poate sa fie decat o despartire pe bune. Iata care sunt 5 ultimatumuri pe care sa nu le dai niciodata, dar nici sa nu le accepti:

“Cariera sau eu”

Cariera inseamna in primul rand independenta ta financiara. In plus, poti fi acea norocoasa pentru care cariera inseamna inclusiv pasiunea ta.

Nu este normal sa ajungi in punctul in care trebuie sa alegi intre munca ta si relatia ta. Orice barbat care iti cere sa renunti la munca…nu este barbat. Si nu este potrivit pentru tine. Si cel mai probabil se afla sub nivelul tau si este o pierdere de vreme. Ori isi doreste el ca tu sa fii sub nivelul lui si o face in cel mai toxic mod cu putinta:  in loc sa creasca el peste tine, te pune pe tine sa te minimizezi.
Indiferent de varianta, nu este o situatie pe care ar trebui sa o accepti.

Citeste si: Cum sa-ti controlezi gelozia in relatie. Avem cele mai bune sfaturi

Este ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu?
Este ultimatumul o idee buna in relatia de cuplu?[Sursa foto: PixaBay]

“Familia ta sau eu”

Sa ajungi intr-o asemenea situatie este extrem de grav. Este un semn major de disfunctionalitate in relatia de cuplu, relatie care ar trebui sa fuzioneze cu familiile celor doi, macar intr-un grad moderat.

Scopul este sa traiti in armonie si sa impuneti o serie de limite sanatoase, astfel incat sa fiti fericiti si acceptati ca si cuplu de ambele familii. Nu este fair pentru nimeni sa fie pus intr-o situatie in care sa aleaga intre mama/tata si iubit/a. Este dovada de egoism din partea celui care cere acest lucru. Este ceva inacceptabil.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Eu sau prietenii tai”

Deseori femeile renunta la mediul lor social odata ce au decis sa se dedice unei relatii. Si o fac mult mai des decat o fac barbatii. Este normal ca timpul tau sa fie alocat partenerului, in special daca are intentii serioase la adresa ta si discutati sa va intemeiati o familie, insa nu este sanatos sa ajungi in punctul in care viata ta sociala dispare complet urmare a relatiei. Si este complet toxic sa ajungi intr-o situatie in care partenerul iti cere sa renunti la viata ta sociala pentru el. Similar fuziunii familiilor celor doi parteneri, la fel ar trebui sa se intample si in cazul relatiilor de prietenie, unde tu intri in anturajul lui si el intra in anturajul tau.

Citeste si: CITEȘTE: Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor

Citeste si: CITEȘTE: Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Zodii care fug de căsătorie. Nu este pe lista lor de dorinţe

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies