Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor

Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor
Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor

Sentimentele de nesiguranta sunt cele care activeaza traumele trecutului. Gandul ca timpul vindeca orice rana poate oferi confort

Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor. Sentimentele de nesiguranta sunt cele care activeaza traumele trecutului. Gandul ca timpul vindeca orice rana poate oferi confort si siguranta insa adevarul este undeva la mijloc. Timpul poate vindeca doar in masura in care omul ajuta la vindcare prin terapie, meditatie sau orice alt tip de exercitiu. Este nevoie sa lucrezi cu tine pentru a trece peste un episod dureros, sa lucrezi in fiecare zi si sa accepti ce s-a intamplat.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi FOC

Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor
Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor[Sursa foto: PixaBay]

Cand un episod dureros apare in viata noastra, trebuie sa lucram in fiecare zi pentru a accepta ce s-a intamplat; poate fi chiar nevoie sa plangem, sa tipam, sa rabufnim, sa ne eliberam si sa iertam. Sub nicio forma nu ar trebui sa acceptam calea usoara in care ascundem durerea sub pres, gandind ca va disparea in timp.

O emotie ingropata va rabufni inevitabil. O emotie ingropata se solidifica sub forma de trauma si ajunge in timp sa te afecteze in mod constant. Iata cateva metode pe care le porti aplica si care ajuta la incetinirea gandirii negative:

Citeste si: Tot ce trebuie să știm despre terapia de cuplu!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Metoda “furie pe pagina”

Este o metoda de descarcare intr-un mod constructiv si inofensiv, in care, timp de 20 de minute, scrii. Alegi sa iti pui toate emotiile pe hartie, scrii exact ce iti vine in minte in acel moment, indiferent ca treci de la o stare la alta, de la un gand la altul. Este un spatiu de relaare in care, prin stimuli transmisi creierului, incepi sa iti procesezi sentimentele.

Este o modalitate de eliberare emotionala fara implicarea altor persoane astfel ca, si daca simti furies au rusine, le vei da afara fara ca alte persoane sa observe. Este un proces individual care te ajuta sa te vindeci.

Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor
Metode de procesare a emotiilor si vindecarea traumelor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Paşi simpli prin care să atragi iubirea în viaţa ta

Metoda de cunoastere a temerilor

Este o metoda pe care o folosesti ca sa iti accesezi subconstientul. Te va ajuta ulterior sa iti cunosti fricile si sa ti le accepti. Este un exercitiu in care cobori in interiorul tau si vezi ce te sperie. Poti identifica frica, momentul sau situatia declansatoare, gandurile tale cat si ceea ce simti. Facand o analiza a tuturor acestor momente interioare, vei putea sa vindeci ceea ce este in interiorul tau.

Insa, ca sa poti vindeca, trebuie in primul rand sa cunosti ce anume trebuie vindecat. Poate fi o trauma din copilarie, generata de felul in care ai fost crescuta de parintii tai, trauma care iti afecteaza relatiile din prezent. Poate fi o trauma generata de un fost iubit care te-a ranit profund. Poate fi o nesiguranta care te impiedica sa evoluezi pe plan personal si profesional. Indiferent de situatie, identificarea sursei este primul pas spre rezolvare.
Si nu uita ca poti oricand sa alegi apelarea la un specialist in domeniu care sa te indrume si sa te ajute, prin sedinte de terapie. Tine doar de tine de cat de mult iti doresti sa te vindeci si sa fii sanatoasa, sa ai o viata fericita si fara regrete, o viata implinita.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Afirmatii care te ajuta sa privesti inainte cu optimism

Citeste si: Comportamente care îți blochează fericirea și cum o poți recupera

Citeste si: Semne care dovedesc ca ești prea buna pentru binele tău

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce înseamnă când visezi FOC. „Cand visam, creierul nostru se afla in aceasta stare in care zonele vizuale sunt mult mai active decat atunci cand suntem trezi"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies