Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 sfaturi de urmat

obiceiuri sanatoase pentru piele
Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat

Anumite obiceiuri alimentare și nu numai, ne poate afecta pielea. Însă știai cum trebuie să ai grija de ea?

Află din rândurile următoare, de ce anume trebuie să ții cont, atunci când îți dorești ca pielea ta să fie mult mai curată, fără imperfecțiuni.

 

1. Curăță-ți dublu pielea

Curățarea dublă înseamnă să folosești întâi un demachiant pe bază de ulei pentru a elimina machiajul și murdăria, și apoi un demachiant pe bază de apă pentru a curăța orice impurități rămase.

Acest proces te ajută să te asiguri că pielea ta este complet curată și fără reziduuri care ar putea cauza erupții. Dacă nu elimini toate impuritățile, acestea pot bloca porii și pot duce la apariția erupțiilor.

2. Bea apă – 8 pahare pe zi

Menținerea unei bune hidratări este crucială pentru a avea o piele curată. Bea multă apă, deoarece aceasta ajută la eliminarea toxinelor și menține celulele pielii hidratate și pline.

Ideal ar fi să consumi cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Apa nu doar că ajută direct la curățarea pielii, dar contribuie și indirect la prevenirea acneei, eliminând bacteriile și toxinele care pot bloca porii. În plus, scăzând nivelul de zahăr din sânge, apa poate contribui la o piele mai curată.

Citește și: De ce se usucă tenul? Diferența dintre tenul uscat și deshidratat

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

hidratare pentru o piele fara imperfectiuni
Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

3. Folosește un ser de față bun

Un ser de față de calitate care conține ingrediente active precum acidul salicilic, vitamina C, vitamina E sau acidul hialuronic poate îmbunătăți semnificativ aspectul pielii. Serurile sunt mai concentrate decât alte produse de îngrijire, așa că sunt adesea mai eficiente în tratarea problemelor specifice, cum ar fi liniile fine, lipsa de strălucire și deshidratarea.

Dacă ai pete întunecate, adăugând un ser cu vitamina C în rutina ta de îngrijire a pielii poți ajuta la estomparea acestora și la uniformizarea tenului. Acidul hialuronic este, de asemenea, excelent pentru menținerea pielii curate, deoarece rehidratează și revigorează pielea. Când pielea este deshidratată, poate produce în exces ulei pentru a compensa lipsa de apă, ceea ce poate duce la apariția de pete și coșuri.

4. Mănâncă o mulțime de fructe și legume

O dietă echilibrată este esențială pentru sănătatea generală și poate contribui și la curățarea pielii. Alimentele bogate în vitamine și antioxidanți protejează pielea de daune și îmbunătățesc aspectul ei. Încearcă să consumi multe fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Adoptând obiceiuri alimentare sănătoase, vei ajuta nu doar la îmbunătățirea pielii, dar și la menținerea unei greutăți adecvate.

rutina de ingrijire piele
Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

5. Evită să mănânci alimente cu zahăr

Zahărul poate provoca inflamații în organism și se crede că poate contribui la apariția erupțiilor. Dacă vrei să îți îmbunătățești aspectul pielii, este bine să reduci cât mai mult consumul de zahăr. Când nivelul glicemiei crește, organismul eliberează un hormon numit factor de creștere asemănător insulinei 1, iar un exces al acestui hormon poate stimula producția de sebum, ceea ce poate crește riscul de acnee.

Alimentele cu un indice glicemic ridicat, care pot duce la creșterea zahărului din sânge, includ pâinea albă, pastele și orezul alb. De asemenea, unele alimente surprinzător de bogate în zahăr sunt granola, batoanele proteice și băuturile pentru sport, iar ketchup-ul și sosul de grătar au, de asemenea, un conținut ridicat de zahăr.

6. Mănâncă în mod regulat pește gras

Peștii grași, precum somonul, macroul și sardinele, sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea inflamației. Deoarece inflamația poate agrava acneea, includerea acestor pești în dietă poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii.

piele fara imperfectiuni
Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat[Sursa foto: freepik]

7. Bea ceaiuri din plante

Ceaiurile din plante, cum ar fi mușețelul și ceaiul verde, sunt pline de antioxidanți și pot ajuta la reducerea inflamației. Consumând una sau două cești de ceai de plante pe zi, poți contribui la îmbunătățirea aspectului pielii. Ceaiul de mușețel, în special, are și efecte calmante și poate ajuta la diminuarea roșeții și a inflamației.

ser pentru fata
Obiceiuri de zi cu zi pentru o piele fără imperfecțiuni: 7 Sfaturi de urmat[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să îți menții fondul de ten perfect pe tot parcursul zilei: 6 sfaturi utile

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies