Obiceiuri matinale care ne ajută să slăbim! Ce alimente sunt indicate dimineața?

Obiceiuri matinale care ne ajută să slăbim! Ce alimente sunt indicate dimineața?
Obiceiuri matinale care ne ajută să slăbim! Ce alimente sunt indicate dimineața?

Pentru a reuși să slăbim este necesar să abordăm un stil de viață echilibrat, ce include atât alimente sănătoase, cât și sport. Dimineața este un moment cheie pentru întreaga zi și reprezintă o perioadă în care este necesar să ne ghidăm după anumite principii.

În cadrul emisiunii „Teo Show”, doctorul în științe medicale, Ovidiu Peleș, a explicat ce obiceiuri trebuie să abordăm dimineața, pentru a reuși să ne simțim mai bine, dar și pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

Ce să mâncăm dimineața

Citește și: Care sunt alimentele pe care femeile de peste 45 de ani trebuie să le introducă în meniul zilnic

Foarte multe persoane obișnuiesc să mănânce extrem de puțin la micul dejun, pe grabă, sau chiar sar peste această masă. Medicul a explicat că este necesar să mâncăm dimineața și este recomandat să avem un mic dejun cât mai bogat, pentru a începe ziua plini de energie.

„Dimineața dacă noi mâncăm consistent, îi dăm organismului ceea ce îi trebuie și în cantitate mare de energie, adică 60% din calorii să le mâncăm în prima parte a zilei, pornim focul interior al metabolismului.

Primește influx de proteine imediat după somn. Carbohidrații și proteinele de calitate la micul dejun vor porni metabolismul nostru, vor porni glandele endocrine.”, a povestit doctorul.

De asemenea, majoritatea persoanelor care au un mic dejun precar, obișnuiesc să mănânce destul de mult în ultima parte a zilei, deoarece le este foame. Specialistul a explicat că pentru a ne menține în formă, este indicat să mâncăm mai mult dimineața, pentru a consuma mai puține alimente seara.

„Porțile necesare ulterior nu vor fi atât de mari, pe cât dacă am mânca un mic dejun mai slăbuț. Este foarte bine să dați și gustări, cum ar fi o lingură de semințe de dovleac.”, a explicat Ovidiu Peleș.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cât de importantă este hidratarea

trucuri de slabit
Trucuri de slăbit[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum ne tratăm problemele de stomac și colon, după sărbatori?

Apa aduce o mulțime de beneficii corpului nostru, atât pe interior, cât și pe exterior. Este foarte important să ne începem ziua cu o cantitate suficientă de apă, nu doar de cafea.

„O altă greșeală pe care o facem este să nu bem suficientă apă dimineața.

Este foarte bine să bei un pahar sau două de apă dimineața, deoarece o să îți pornească sistemul excretor. Dacă bei două pahare de apă cum te-ai trezit, o să vezi că și metabolismul pleacă mai ușor și cantitatea de mâncare pe care o consumi în timpul zilei este mai bună, pentru că o serie de elemente te ajută și pe inflamație, pe eliminarea și drenarea lichidelor din corp.”, a explicat doctorul.

Expunerea la soare este un alt aspect esențial, care reprezintă un obicei extrem de util pentru sănătatea noastră. În ceea ce privește zahărul, deși nu este recomandat, atunci când vrei să faci o excepție, este mai indicat să o faci la micul dejun, pentru a avea grijă de siluetă.

„Dacă vrei să faci o excepție, fă-o dimineața și o să vezi că hormonii care fac sațietatea, vor fi reglați mai frumos.

Dacă mănânci dimineața chiar și niște dulciuri, nu îți va mai fi atât de foame cât ți-ar fi în mod normal.”, a declarat specialistul

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sportul dimineața

ce sa mananci la micul dejun
Ce să mănânci la micul dejun[Sursa foto: Freepik]

 

Mișcarea este utilă pentru organism în orice perioadă a zilei, însă dimineața este momentul cel mai bun pentru a face sport. Nu doar că vei începe ziua cu mult mai multă energie, dar vei avea și un somn mai bun, deoarece sportul efectuat în ultima parte a zilei te va face să fii agitat pe timpul nopții.

„Alergați dimineața înainte de a merge la job, se aleargă 20 de minute sau poți să nici nu mergi afară. Începi diverse exerciții: câteva abdomen, genuflexiuni, flotări. Important este și timpul. Dacă faci excesiv, o durată prea mare, dimineața pe stomacul gol, începi să arzi din masa musculară, nu din grăsime. Intensitatea trebuie să fie moderată. O să vedeți că slăbiți mult mai mult decât dacă ați face seara cu stomacul plin, o oră și jumătate.”, a mărturisit doctorul.

 

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum poți slăbi sănătos fără a ține dietă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies